Илиан: Опитваме се да играем на ръба на засадата, както в Европа играят, но понякога реферите ни спират

Искаме да променим агресията, когато изгубим топката”, разкри още една своя идея наставникът

Илиан: Опитваме се да играем на ръба на засадата, както в Европа играят, но понякога реферите ни спират
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев призна, че се опитва да налага игра на ръба на засадата. Той обясни, че претенциите на щаба към съдийството се изразява в това, че на няколко пъти по време на мача с Пирин (ГД), спечелен с 2:0, асистентите са маркирали неправилно засада.
 
„Нямаме претенции към съдията, с изключение на това, че реагирахме на няколко пъти не заради фаул, а понеже ние играем на ръба на засадата и на няколко пъти ни спряха незаслужено. В Европа така играят, ние така се опитваме и като ти спрат 2-3 пъти, не е приятно”, каза Илиев на пресконференцията след мача.
 
„Има моменти, в които играем така, както искаме. Има други моменти като днешното първо полувреме. Когато Гошо Василев ни беше треньор, играхме много агресивно. Искаме да променим агресията, когато изгубим топката”, разкри още една своя идея Илиев.

Относно самия мач младият специалист коментира: „Мисля, че трябваше да победим с повече голове, не смятам, че сме проспали първото полувреме, трябваше ни повече динамика, важни са трите точки. Жоао Силва се включи добре, за съжаление е малко нервен, защото не може да вкара гол. Играе с огромно желание и публиката го харесва. Доволен съм, че Илиян Йорданов вкара гол в дебюта си. Мисля, че се включи добре, но ние знаехме, какъв футболист взимаме.“

„Йовов не беше титуляр, защото има 200 мача в А група, а защото бяхме преценили, че ни трябват футболисти, които играят добре с топката. Неговата роля в Левски е такава, помага във всеки момент, когато имаме нужда от него. Той е важен и в съблекалнята за по-младите футболисти. Радвам се, че в нашата съблекалня има футболисти с характери.“
 
„Не обичаме да коментираме изявите на всеки. За мен всеки трябва да е лидер и най-важното е, че всички имат характер. Ако имаш невероятни качества, а нямаш характер в трудните моменти, тогава е лошо”, каза още той. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки