Генуа предложи да приеме отложения финал Ривър - Бока

Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес ще се срещне с босовете на двата клуба във вторник

Генуа предложи да приеме отложения финал Ривър - Бока

Генуа предлага да приеме отложения финал за Копа Либертадорес между Ривър плейт и Бока хуниорс. Местните общински съветници са изтъкнали като факт, че именно имигранти от пристанищния град са основатели на двата най-популярни аржентински клуба.

 
Сблъсъкът между вечните съперници от Буенос Айрес беше отложен, след като привърженици на Ривър атакуваха автобуса на Бока близо до стадион ,,Ел Монументал“, като в резултат на това играчи пострадаха от парчета стъкло и сълзотворния газ, използван от полицията.
 
На следващия ден двубоят беше повторно отменен, този път от Южноамериканската футболна федерация КОНМЕБОЛ, след като от ръководството на Бока поискаха наказание за Ривър, кокто и да получи купата по клужебен път.
 
,,Нашият град, който исторически, културно и спортно е близо до Буенос Айрес, усеща дълбоката връзка с двата престижни аржентински клуба, които са основани от италианци, които емигрирали от Италия в Аржентина в началото на 20-и век, и са близки до съперничеството между Дженоа и Сампдория“, се казва в писмо до президентите на Ривър и Бока от заместник-кмета на Генуа Стефано Анцалоне.
 
Северозападният пристанищен град Генуа, все още възстановяващ се след трагедията през август, когато 43 души намериха смъртта си след срутване на мост, предложи на двата аржентински колоса да изиграят втория мач помежду им на стадион ,,Мараси“. 
 
"Болезнените скорошни събития, които ни сполетяха, отключиха у нас отново чувството за сплотяване на обществеността и преоткриване на нашите корени; следователно, в длъжността на изпълнителен спортен директор на община Генуа, ви съобщавам, че за нашия град ще бъде чест и ви осигурява възможността да изиграете двубоя от финала за Копа Либертадорес на нашия стадион. На ваше разположение сме“, завърши Анцалоне.
 
Президентът на КОНМЕБОЛ Алехандро Домингес ще се срещне с президента на Бока Хуниорс Даниел Ангеличи и неговия колега Родолфо Д‘Онофрио във вторник, за да решат дата за провеждане на втория сблъсък. Първият мач между Ривър и Бока завърши при равенство 2:2.
Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки