Академик Бултекс 99 изненада Рилски спортист като гост

Победителят се реши след продължение

Академик Бултекс 99 изненада Рилски спортист като гост

Академик Бултекс 99 записа трудна и важна победа като гост в мач от 13-ия кръг на НБЛ. При завръщането на Асен Николов като старши треньор на отбора в НБЛ пловдивчани се наложиха над Рилски спортист в Самоков с резултат 98:87 след продължение. Това е втори успех за отбора след смяната на Дарко Костич на треньорския пост, след като в четвъртък той победи Блокотехна в Балканската лига.

 

До момента Академик е с 5 победи и 6 загуби в първенството, като прекъсна серия от две поражения, и заема шестото място, а Рилецо е трети с актив 8-4. В следващия кръг пловдивчани посрещат Академик София, а самоковци почиват.

 

Страхотна първа четвърт за гостите доведе до сериозна преднина в тяхна полза още след края ѝ при 29:14. Рилецо бързо се съвзе и успя да стопи част от дефицита си до почивката, за да го направят едноцифрен при 34:43. Пловдивчани обаче не позволиха на съперника си да се приближи повече и след нова силна десетка имаха 15 точки аванс. При всички изгледи за победа на гостите, Рилски спортист върна интригата в мача след страхотна последна част, в която стопи разликата и с кош в последните секунди на редовното време изравни за 75:75 и прати мача в продължение.

 

В добавеното време мерникът на Академик беше безпощаден и след пет поредни точни стрелби от тройката тимът не даде шанс на съперника си, вкарвайки цели 23 точки само в продължението, за да си тръгне с победата.

 

Петимата титуляри на победителите записаха двуцифрен актив като с 22 точки и 18 борби завърши Питър Олисемека, 21 плюс по 5 борби и асистенции добави Дейшон Найт, а с 20 точки се включи капитанът Васил Бачев.

 

За Рилски Йордан Бозов отбеляза 23 точки, а с 18 и 11 борби се отчете Малик Диме.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки