Тихомир Иванов остана на 4 сантиметра от медал в Глазгоу

Европейската титла в скока на височина грабна Джанмарко Тамбери

Тихомир Иванов остана на 4 сантиметра от медал в Глазгоу

Тихомир Иванов не успя да се пребори за медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу. Българинът завърши четвърти на втори пореден континентален форум под покрив, след като зае същата позиция и в Белград преди две години.

 
Състезанието започна отлично за 24-годишният плевенчанин, който преодоля от раз 2.18 метра, а след това и 2.22. Следващата височина от 2.26 метра обаче се оказа непосилна за него, както и за още петима от осмината финалисти. В третия си опит на 2.26 м българинът премина над летвата, но я закачи с крака си и тя падна.
 
Европейската титла спечели ексцентричният италианец Джанмарко Тамбери, който триумфира с изравнен най-добър резултат в Европа за сезона от 2.32 метра. Той е световен шампион под покрив от Портланд 2016 и европейски на открито от Амстердам 2016.
 
Сребърните медали с по 2.26 метра заслужиха гръкът Констадинос Баниотис и украинецът Андрий Проценко. И двамата предоляха тази височина от трети опит, след като преди това бяха направили и под една грешка на 2.22 м.
 
Изненадващо от битката за разпределението на медалите още на втората височина отпадна европейският шампион на открито от Берлин 2018 и бронзов медалист от планетарния форум в зала в Бирмингам през миналата година Матеуш Пржибилко (Германия), който остана на последната осма позиция с 2.18 м, преодоляни от трети опит.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки