Левски Лукойл имаше нужда от продължение, за да пречупи Спартак Пл

Патрик Рембърт поведе "сините" към успеха с 27 точки

Левски Лукойл имаше нужда от продължение, за да пречупи Спартак Пл

Баскетболистите на Левски Лукойл измъкнаха трудна победа при гостуването си на Спартак Плевен с 92:85 след продължение.

 
Редовното време в срещата от 19-ия кръг на НБЛ приключи при 75:75, а домакините бяха на 10 секунди от това да биат за втори път този сезон над „сините”, след нанесоха едно от само двете поражения на шампионите до момента.
 
Въпреки трудностите Левски Лукойл се справи със съперника си в пълен с обрати двубой и записа 15-и успех в Националната баскетболна лига, а Спартак Плевен допусна 10-о поражение, като има и 7 победи на сметката си.
 
Божидар Аврамов и Патрик Рембърт поведоха съотборниците си, вкарвайки съответно 20 и 27 точки. Аврамов остана на 3 асистенции от трипъл-дабъл, добавяйки 13 борби и 7 асистенции, а американският гард добави 7 борби и 2 асистенции на сметката си. Христо Захариев също допринесе с 15 точки и 8 борби.
 
Гостите имаха превес в борбата под коша, а и двата тима страдаха от не особено точната си стрелба за 3 точки в днешния двубой.
 
За Спартак Плевен най-резултатен бе Цветослав Острев с 22 точки, 5 борби и 4 асистенции, а Константин Коев приключи с 15. Николай Върбанов се отчете с 12, а Иван Лилов остана с 8 в актива си.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки