Отборът на ЛеБрон спечели Мача на звездите

Лидерът на съперниците Янис Адетокумбо завърши с дабъл-дабъл от 25 точки и 11 борби

Отборът на ЛеБрон спечели Мача на звездите

Отборът на ЛеБрон Джеймс спечели 69-ото издание на Мача на звездите в НБА срещу селекцията на Янис Адетокумбо. Двубоят се изигра в Чикаго и беше проведен при нов регламент и под знака на легендата Коби Брайънт, който загина в катастрофа с хеликоптер в края на януари.

Победителят беше решен в последната четвърт, която се получи удивително оспорвана, като баскетболистите се бореха за победата, но в крайна сметка отборът на ЛеБрон се наложи с крайното 157:155 (53:41, 30:51, 41:41, 23:21). За най-полезен играч в мача беше избран Кауи Леонард, завършил с 30 точки и 7 борби. Той стана първият носител на трофея за MVP, който вече носи името на Коби Брайънт. Самият ЛеБрон авърши с 23 точки.

Лидерът на съперниците Янис Адетокумбо завърши с дабъл-дабъл от 25 точки и 11 борби.

Срещата се проведе в нов формат, който отново беше свързан с Кобе Брайънт. Резултатите на двата отбора във всяка от първите три четвъртини беше зануляван, а победителят във всяка от отделните части получаваше по 100 хиляди долара премия, която впоследствие ще бъде разпределена за благотворителност на организации в Чикаго.

В началото на четвъртата четвърт пък хронометърът беше спрян и се играе до достигането на конкретен резултат, който бе зададен, като бъдат добавени 24 точки към резултата на водещия отбор. В случая победител ставаше отборът, който пръв достигне 157 точки. Числото 24 е свързано с номера, който Брайънт в кариерата си.

Мачът на звездите 2020 премина изцяло под знака на трагичната смърт на Коби Браайънт. Преди началото на срещата друга легенда на НБА - Меджик Джонсън, говори за Брайънт като отбеляза постиженията му в баскетбола и живота след спорта. След края на прочувствената му реч зрителите дълго скандираха “Коби, Коби” след пауза от осем секунди. На сцената излязоха местни изпълнители, а по време на техните изяви на голям екран вървяха кадри с Коби и дъщеря му Джиана, която също загина в инцидента.

Ивет Лалова показа бебето (ВИДЕО)

Родната лекоатлетка бе изписана от болницата

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки