Апелативната комисия намали санкциите на Херо и Сашо Александров

Не бе уважена жалбата на Нефтохимик

Апелативната комисия намали санкциите на Херо и Сашо Александров

Апелативната комисия към БФС намали санкциите на наставника на Черноморец Бургас Димитър Димитров - Херо и бранителя на Черно море Сашо Александров.

 

Старши треньорът на "акулите" ще трябва да плати финансова глоба в размер на 2000 лв. за нанесени обиди в средствата за масова информация. 

 

Защитникът на "моряците" пък ще трябва да заплати 1000 лв. парична санкция и ще бъде лишен от състезателни права за 3, вместо за 6 мача, заради инцидента с главния рефер на срещата Левски - Черно море Стефан Спасов.

 

В същото време не бе уважено обжалването на отбора на Нефтохимик, който отнася глоба в размер на 9000 лв. и лишаване от домакинство за една среща.

 

Ето какво гласят решенията на Апелативната комисия:

 

 

1. Разглеждане на образувано апелативно дело №15 с вх. № 1474/3.12.2012г.  по жалба на ПФК ”Нефтохимик 1962” срещу решение на Дисциплинарната комисия към БФС от 29.11.2012г., с което ПФК ”Нефтохимик 1962” са наказани с лишаване от домакинство за 1 среща и имуществена санкция в размер на 9000 лева.

 

 
2.Получено писмо от г-н Павел Колев – началник „Връзки с обществеността и медии” на БФС във връзка с наложено наказание на г-н Димитър Димитров –  ст. треньор на ПСФК „Черноморец-Бургас” за нанесени обиди в средствата за масова информация, на основание чл.37, ал.1, т.17./1/ буква „А” и глоба в размер на 5000 лева.
 
3.Разглеждане на образувано апелативно дело №17 с вх.№1500/10.12.2012г. по жалба на Александър Александров футболист на ПФК ”Черно море” АД гр. Варна срещу решение на Дисциплинарната комисия към БФС от 03.12.2012г., с което  му е наложено наказание лишаване от състезателни права за 6 срещи  и парична глоба в размер на 2500лв.

 

 

 

ПО ПЪРВА ТОЧКА

 

Апелативната комисия оставя жалбата без разглеждане като недопустима, тъй като на основание чл.53, ал.1, б.Б от ДП финансовите санкции не подлежат на обжалване, тъй като са до 5000лв. и на основание чл.53, ал.1, б.Д от ДП лишаването от домакинство за една среща, също не подлежи на обжалване.

 

ПО ВТОРА ТОЧКА

 

 

Апелативна комисия след като разгледа сигнала на Павел Колев - началник „Връзки с обществеността и медии” на БФС, писмото на ТV7

 

РЕШИ:

 

Изменя наложеното наказание на Димитър Димитров –  ст. треньор на ПСФК„Черноморец-Бургас”, като намалява глобата от 5000 лв. на 2000 лв. на основание чл.37, т.17, ал.2, б.Б от ДП.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

ПО ТРЕТА ТОЧКА

 

 

След като разгледа възраженията в жалбата на Александър Александров, запозна се с представеното медицинско и писмото до Съдийската комисия, както и след като изслуша съдията Стефан Спасов в днешното заседание Апелативната комисия

 

РЕШИ:

 

Уважава жалбата на Александър Александров, квалифицира станалия инцидент на футболната среща ПФК ”Левски” и ПФК ”Черно море” играна на 02.12.2012г. по чл.23, ал.2, б.В от ДП, изменя наложеното наказание на 3 срещи лишаване от състезателни права и глоба в размер на 1000лв.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки