Мозли преосмисля кандидатурата си за президент на ФИА, бъдещето на Формула 1 на карта

Президентът на ФИА Макс Мозли обяви официално чрез писмо до ФОТА, че решението му за кандидатиране за още един мандат остава отворено. По този начин Макс на практика поставя на карта бъдещето на Формула 1. Както е известно, Мозли постигна договорка с осемте отбора от ФОТА, с което спря отцепването им и създаването на алтернативни серии. Британецът обаче остана много ядосан от начина, по който е било съобщено от тимовете за неговото решение за оттегляне от ФИА.

Мозли преосмисля кандидатурата си за президент на ФИА, бъдещето на Формула 1 на карта

Президентът на ФИА Макс Мозли обяви официално чрез писмо до ФОТА, че решението му за кандидатиране за още един мандат остава отворено. По този начин Макс на практика поставя на карта бъдещето на Формула 1. Както е известно, Мозли постигна договорка с осемте отбора от ФОТА, с което спря отцепването им и създаването на алтернативни серии. Британецът обаче остана много ядосан от начина, по който е било съобщено от тимовете за неговото решение за оттегляне от ФИА.

"След добре обмисления опит на ФОТА да заблуди медиите, сега аз ще оставя решението си за кандидатиране за още един мандат като президент на ФИА отворено. До октомври все още оглавявам моторния спорт, с всички права, които ми се полагат. След тази дата всичко е в ръцете на членовете на клубовете на ФИА, които ще решат моето бъдеще, а не в тези на ФОТА. В Париж постигнахме договорка, която сложи край на проблемите във Формула 1. Като част от нея двете страни трябваше да съобщят коректно решенията на медиите. Бях ужасен, като разбрах, че членове на ФОТА са дали пресконференция, в която са съобщили, че г-н Боери ще поеме ръководството на Формула 1. Това е пълна лъжа. Лъжа е също това, че съм бил отстранен от работа. Отчасти също е лажа и, че след октомври няма да работя повече във ФИА. Това е поредният абсурд. Настроенията, които се налагат в медиите, че съм диктатор, също са погрешни, защото от 1980 година всички решения във Формула 1 се взимат след гласуване между 26-те членове на Световният съвет на моторните спортове", казва Мозли в писмото си до ФОТА.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки