Гари - момчето, което всички обичат

До миналото лято новото попълнение на Левски е ритал за аматьори

Гари - момчето, което всички обичат
Играчът, който взе Левски - Гари Мендес Родригес, е истински удар за българския клуб. Да, Левски плати не мал­ка сума за него, но той със сигурност ще опра­вдае инвестираните в него средства. Истори­ята на Гари е интересна.

До миналото лято той бе със статут на аматьор. Израснал е в бедните квартали на Ротердам. От малък играе футбол по улиците и в училищ­ните първенства. Още тогава е забелязан от холандски скаути, които са зад всеки ъгъл. Гари започва като нападател, макар че това не е по вку­са на неговите треньори по това време. Той е хилав и крехък, не става за номер 9. В школите на Фейенорд и Спарта, през които минава, го налагат постепенно като крило, тъй като той е много пъргав и изклю­чително бърз. В крайна сметка Родригес не ус­пява да спечели договор с грандовете и отива да играе буквално на село. Рита за удоволствие във ФК Бопгуизен, където вкарва над 10 гола и е асистирал за още тол­кова. Благодарение на него, аматьорският клуб изплува от дъното, където крета постоянно и се утвърждава сред един от най-коравите тимове в таблицата.

През миналото лято Гари бе взет от АДО Ден Хааг. След треньорска смяна играчът е пратен под наем във втородивизионния ФК Дордрехт. Там Родригес е нещо като лидер в тима. Той е наистина много бърз, изключително техничен, а най-ценното в играта му е, че може да играе един на един със защитник. Може да го надиграе с лекота. Има творческа мисъл, когато топката е в краката му. Трябва да споменем, че го влече играта в атака. По едно време дори искаше да играе като типична десет­ка, но той е най-силен на крилото.

Единственото нещо, което може да му се от­чете като минус, е слаба­та психика. Той трудно излиза от шок, когато има трусове около него. Иначе всички го обичат. Феновете на Дордрехт го обожават и когато раз­браха, че той преминава в Левски, не искаха да повярват. Треньорът на тима Герт Круйз дори отказа да прави разбор преди последния мач на Родригес.

Гари е чуде­сен човек. Феновете на Левски ще го харесат, сигурен съм.

Йеспер Лангбрук, Soccernews.nl

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки