С два гола на Стойко Сакалиев Керчем Аякс си гарантира 2-ото място

С два гола на българския нападател Стойко Сакалиев отборът на Керчем Аякс спечели с 4:3 срещу Шаукия Тайгърс и си гарантира предсрочно 2-ото място в крайното класиране на първенството на остров остров Гозо

С два гола на Стойко Сакалиев Керчем Аякс си гарантира 2-ото място

С два гола на българския нападател Стойко Сакалиев отборът на Керчем Аякс спечели с 4:3 срещу Шаукия Тайгърс и си гарантира предсрочно 2-ото място в крайното класиране на първенството на остров остров Гозо. Два кръга преди края Керчем има 31 точки, с 11 пред 3-ия- именно Шаукия. Начело е сигурният шампион Надур Йънгстърс, който води с 41 точки и има и мач по-малко. 

Сакалиев се разписа в 18-ата минута, когато изравни за 1:1, както и в 28-ата, отново възстановявайки равенството за 2:2. След него ветеранът Сабри Райс и Малкълм Вела направиха 4:2, а противниците им само оформиха крайния резултат минута преди края на добавеното време. 

Цял мач за отбора на Керчем игра и другият българин Петър Кюмюрджиев, като двамата със Сакалиев отново бяха най-добри в своя тим. Двамата дори можеха да изработят и голове, но в два от случаите ударите на Саката след пасове на защитника бяха спасявани от вратаря на Шаукия. Макар и първенството в Лигата на Гозо да е към края си, за Керчем и двамата българи тежките битки предстоят. 

Зелено-белите играят на полуфинал за Купата на Гозо на 21-и април срещу Санат Лайънс, а идната седмица им предстои и финал за Индипендънс Дей Къп срещу новия шампион Надур. При успех в турнира за купата пък на 1-и май ги чака и финал за Суперкупата. За състава на Керчем постижението е много сериозно, тъй като едва сега влезе от по-долната дивизия. За награда ръководството е осигурило почивка за целия отбор в някой от европейските летни курорти.

Неприятен удар за Мъри

Вижте подробности

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Фиорентина ще предложи нов договор на Димо Кръстев

Българинът ще остане в тима от Флоренция

Официално: Полският вицешампион ще задържи Симеон Петров за постоянно

Бранителят ще остане в Шльонск

Това е един от най-успешните сезони на гръцкия елит

С рекордна посещаемост и домакинство на два европейски финала

Кремонезе и Антов са на крачка от Серия А

Българският национал с цял мач при разгром с 4:1

Стоилов обяви дали гледа за играчи от България

Треньорът гони високи цели в елита

В Швейцария: Сион и Георги Русев ще играят в елита (ВИДЕО)

След класика в последния кръг, българинът влезе след почивката

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки