Вечното дерби вдигна на крак прокуратурата

Сигнали за организиране на сблъсъци при предстоящия мач между Левски и ЦСКА са обсъдени на заседание с Цацаров

Вечното дерби вдигна на крак прокуратурата

Спешно заседание заради сигналите за подготвяни групови нарушения на обществения ред и за организиране на сблъсъци между ултрасите на Левски и ЦСКА преди утрешното дерби в София се е състояло при главния прокурор Сотир Цацаров. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На заседанието, в което участва и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, са съгласувани мерки за гарантиране на сигурността на гражданите и опазване на обществения ред. В МВР е разработен план за полицейските действия преди, по време и след мача. Пропускането на зрителите през входовете на Националния стадион "Васил Левски" и през изградените контролно-пропускателни пунктове ще започне два часа преди началото на срещата. Няма да бъдат допускани хора в нетрезво състояние, както и такива, които носят забранени предмети -огнестрелни и хладни оръжия, пиротехника и др., посочват от МВР.

По повод на разпространени в интернет призиви на фен клубовете хореографиите на агитките да бъдат реализирани с маскирани лица, от СДВР напомнят, че това е в противоречие със законодателството. Маскирани фенове няма да бъдат допускани и те ще носят съответната наказателна отговорност. От полицията призовават почитателите на футбола да се разграничават от провокации и да избягват конфронтации.

В същото време ще бъде въведена временна организация на движението, съобщиха пресцентърът на Столичната община (СО). Престоят и паркирането на пътни превозни средства се забранява от 8:00 ч. до приключването на футболната среща по алеите около стадион "Васил Левски", както и от 8.00 ч. до 18.00 ч. - на моста пред стадиона. От 15.00 ч. до 20.00 ч. на 19 октомври, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на градския транспорт, по ул. "Ген. Гурко" - между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", както и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" - между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх", посочват от СО.

Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Спартак (Варна) договори две контроли

Вижте кои са противниците

Симеон Славчев се завръща в efbet Лига?

Халфът може да приключи предсрочно договора си с Виечиста

ОФИЦИАЛНО: Локо Пловдив обяви Любослав Пенев

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа

Огромен интерес към капитана на Етър Георги Александров

"Болярите" са готови да разглеждат оферти за него, ако предложенията са достатъчно добри

Локо (Сф) загуби основния си спонсор

Клубът търси рекламодатели, Иван Колев е готов да се върне

Локо (Пд) стартира в понеделник, уреди 4 контроли

Вижте какво съобщиха от "Лаута"

Левски започна подготовка без Фабио Лима

Сираков излгеда първата тренировка

ИСТОРИЧЕСКО: Жена е в ранглистата на съдиите в Efbet лига

Самоков за пръв път има представител сред реферите в елита

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки