Червенков: На никого не съм обещал титулярно място

"Срещу сериозните отбори, с които играхме, видях къде изпитваме колебания", допълни специалистът

Червенков: На никого не съм обещал титулярно място

След края на втория подготвителен лагер на Литекс в Турция е време за равносметка. Ето какво мисли треньорът Ангел Червенков за подготовката и предстоящия пролетен сезон.

- Г-н Червенков как оценявате подготовката? Доволен ли сте?

- Подготовката, която беше планирана от първия етап до последния - като физическа работа, като степен на натоварване, като силова работа, като скорост, е изпълнена на сто процента. Пак казвам - голямо благодаря на ръководството за перфектните условия, които имахме в Риксос. Атмосферата бе много добра. Футболистите се стараха максимално. Подготовката протече много добре. С изключение на негативните резултати в контролните мачове. В Турция не случайно бяхме подрбали тези противници. Не случайно подбрахме и цикъл през три дни. В първенството ще ни се наложи да играем през три дни срещу силни противници. В Турция работихме на високи обороти, въпреки умората. В мачовете момчетата показаха издържливост и динамика. Това ни интересуваше като екип. В момента отборът на Литекс е много по-подготвен във физическо онтошение спрямо есента. Имахме възможност да изпробваме различни тактически схеми. Да видим кой какво може да изпълнява на терена. Направих си изводите. Знам кой къде мога да използвам.

- Доколко са важни резултатите в контролите? 
- Важни са. Но гледам реално на нещата. Срещу сериозните отбори, с които играхме, видях къде изпитваме колебания. Няма да ги коментирам с вас. Имаме още 10 дни до началото на първенството. Има време да коригираме всичко.

- Наясно ли сте със състава за пролетта?
- Основен състав в Литекс няма. До момента всички се готвят на високо ниво. На всеки пост има по двама добри футболисти. Те се борят за едно място. Титулярен пост не съм гарантирал на никого.

- Целта на отбора през пролетта?
- През есента знаехме докъде може да израстне отборът. Сега благодарение на доцент Гъдев тимът израстна много във физическо отношение. В тактическо отношение видях напредък. Има предпоставки да играем още по-добър и по-динамичен футбол. В Турция отборът показа характер срещу силните отбори. Особено през втората част. Поддържахме много високо ниво на игра. Ще играем за победа във всеки мач. Срещу всеки един противник ще подхождаме максимално отговорно. Всеки мач ще бъде изключително важен. Няма да ги делим на трудни и лесни.

- Гледахте два мача на ЦСКА в Турция. Какво мислите за конкуренцията?
- Конкретно за нито един отбор няма да говоря. Всички тимове в първенството се наблюдават от нас. Имаме достатъчно информация за всеки един от тях. Ще продължаваме да ги следим.

- Йоан Андоне се изказа ласкаво за Литекс?
- Гледам да си върша моята работа. Предпочитам да не коментирам другите отбори и колегите. Гледам Литекс да изглежда по най-добрия начин.

- Докъде може да израстне Литекс? Може ли да се развие още?
- Виждам потенциал в голяма част от отбора. Изключително израстване виждам и в младите футболисти. Опитните бяха пример по време на есения сезон и подготвителния период за професионална работа. При нас нещата са поставени на високо ниво. Всеки един играч трябва да бъде перфектен в начина си на живот, във футбола, за да търси максимума на своите възможности.

- Има ли нещо, което да ви притеснява в навечерието на пролетния сезон?
- Ако има такива, няма да ги коментирам пред всички. Това е наша работа. Притеснявам се само да не се получи някоя не дай си Боже контузия. Разчитам на професионализма на футболистите. Няколко месеца трябва да бъдем на топ ниво във всяко едно отношение. Да се надявам ръководството на БФС да направи всичко възможно развоя и срещите да се решават на терена и с футболни средства. Надявам се да няма намеса на други фактори.
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки