Спартак победи Черно море в люто варненско дерби при децата

"Моряците" поведоха с 2:0, но "соколите' обърнаха мача с три гола след почивката

Спартак победи Черно море в люто варненско дерби при децата

В люто варненско дерби, изпълнено с множество обрати и интересни моменти Спартак 1918 успя да обърне втория тим на Черно море и триумфира с 3:2 в 9-тия кръг от първенството на децата набор 1999/2000.

Двубоят, който се игра пред погледа на около стотина фена на стадиона от Спортен комплекс „Черно море“ под Аспаруховия мост във Варна, започна отлично за „моряците“, които до почивката дръпнаха с 2:0 с попадения на Радослав Михайлов и Лъчезар Йорданов.

Малко след началото на  второто полувреме обаче „соколите“ върнаха едно попадение, след отлично изпълнен пряк свободен удар, а по-късно отново след статично положение статуквото бе възстановено. Автори на попаденията за “соколите” бяха Доукан Седат и Георги Милушев. Малко преди края тима на Николай Станчев стигна до пълен обрат с гол на Румен Касабов.

След последния съдийски сигнал пък се разиграха и доста грозни сцени, след като футболист на „соколите“ провокира публиката на „Черно море“, която нахлу на терена. Почти се стигна до физическа саморазправа между родителите, но за щастие положението бе овладяно.

Наставникът на „моряците“ Тодор Марев бе разочарован от поражението, но заяви, че в никакъв случай не бива да се правят някакви генерални заключения след тази загуба.

„Бяхме по-добрият отбор. Вкараха ни два гола от статично положение и един от засада. Имам леки забележки към нападателите. Няма да правим генерални изводи. Все пак играхме с една година по-големи от нас, а това си дава отражение. Продължаваме напред“, заяви легендата на „моряците“.

В следващия кръг и двата отбора на „Черно море“ в тази група играят с тимовете на „Лудогорец“, които са начело в класирането.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки