Сензациите в пресата: В Ботев притеснени за парите от Майнц

Лудогорец задраска звезда на Берое, набеляза португалски национал, „Армейците” атакуват Стара Загора

Сензациите в пресата: В Ботев притеснени за парите от Майнц
Сензациите в родната спортна преса на 1 декември 2013 г.:
 
 
„Труд”: В Ботев притеснени за парите от Майнц
 
В “Ботев” (Пд) треперят за звездата на отбора Тодор Неделев и за парите, които трябва да получат от вече договорения му трансфер в “Майнц 05”. До момента не е пристигнал дори и един евроцент от чаканите средства по трансфера.
 
Преминаването на Неделев в отбора от Бундеслигата бе финализирано часове преди затварянето на летния трансферен пазар на 2 септември, но договорът за 4 години и половина ще влезе в сила от 1 януари 2014 г. след обстойни медицински прегледи. Планирано е пловдивчанинът да направи първа тренировка с германския си клуб на 6 януари 2014 г. Ако всичко към момента е наред, тогава и “Ботев” ще получи милион евро - първия от трите транша по трансфера. Българският клуб ще вземе и 20% от бъдеща продажба на футболиста.
 
Възстановяването на Тодор Неделев след операцията на спуканите костици на ходилото, извършена в Мюнхен от д-р Ерих Рембек, върви по план, но в пловдивския клуб са силно притеснени от кондиционното състояние на звездата си. Заради принудителното залежаване след хирургическата интервенция играчът е натрупал излишни килограми.

 
Неделев също има голям интерес да влезе по-бързо в кондиция, ако не иска да си остане само с нетната си заплата от 23 000 евро месечно, която ще получава. Годишната му брутна заплата е 480 000 евро, но от тях ще му бъдат удържани по 42% данъци. 20-годишният национал може да увеличи чистите си месечни доходи до 30-35 хил. евро, ако се пребори за титулярно място, а тимът му спечели квота за Лига Европа или Шампионската лига.
 
 
„Тема Спорт”: Хокат Неделев заради килограми
 
Станимир Стоилов привика звездата на Ботев Пд Тодор Неделев на разговор на четири очи 8 залата за пресконференции на базата 6 Ко-матево вчера. Мъри чете конско на Тошко заради излишни 4-5 кг, които крилото е натрупал при двумесечното отсъствие след операция на ходилото.
 
Специалистът обяснил на Неделев, че трябва час по-скоро да се избави от наднорменото тегло, защото заради това са болките му в кръста и изоставането в кондицията. Това пролича в петъчната контрола, в която националът игра с екипа на сателита Раковски срещу третодивизионния Етър - 2:2.
 
В същото бреме стана ясно, че мениджърът Несим Нешадов ще доведе свои колеги от Турция на стадиона в "Овча купел", за да наблюдават мача между Славия и Ботев. Те вече изгледаха победата на жълто-черните с 6:1 над Черноморец миналата неделя и ще продължат да следят изявите им. Най-голям интерес те проявяват към Ромарио, Абел Анисе, Йордан Христов и Адам Стаховяк. Турците ще наблюдават и футболисти от Славия.
 
 
 
„Тема Спорт: Лудогорец набеляза португалски национал
 
Национал на Португалия е попаднал в полезрението на Лудогорец. Съотборникът на Кристиано Роналдо е трансферна цел №1 на клуба през зимата. Разградчани ще отпуснат сериозна сума за закупуването на футболиста. За целта обаче ибериецьт трябва да приеме предложените му условия.
 
Финансовият благодетел Кирил Домусчиев декларира, че ще инвестира спечелените средства от Европа в Лудогорец. Очаква се клубът да отпусне около 2 млн. евро на треньора Стойчо Стоев за зимни попълнения.
 
Както Тема Спорт" ви съобщи преди месец, сред набелязаните футболисти от скаутите на шампионите, които обиколиха Испания, Холандия и Португалия, е 21-годишно крило, подвизаващо се в Ередивизие.
 
 
„Меридиан Мач”: Лудогорец задраска звезда на Берое
 
Сериозните трансферни планове, които собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев вече на няколко пъти анонсира, вече не включват национала от Берое Венцислав Христов. Нападателят е бил предложен на двукратните шампиони и сделката е била въпрос на време, но скандалите покрай реванша за Купата на България са отказали разградчани от всякакви контакти с колегите под Аязмото. Силната форма на Роман Безяк също е затворила вратите на Лудогорец за Христов. Словенецът и юношата на Локо (Сф) имат доста сходен стил на игра, но Безяк вече показва далеч по-добра ефективност и натрупа изключителен опит и самочувствие с великолепното си представяне и в двете срещи с ПСВ Айндховен.
 
Като цяло определените за зимна селекция 2 милиона евро ще бъдат инвестирани от Домусчиев предимно в качествени чужденци като Върджил Мисиджан. По последни информации един от набелязаните е национал на Португалия, който е записал участие в мачовете на Кристиано Роналдо и компания в последните квалификации.
 
В същото време през зимата Венци Христов почти сигурно ще напусне Берое. Коментираше се, че интерес към него проявяват клубове от Израел, но по-вероятно е той да се завърне в столицата и да заиграе за Левски или ЦСКА. При „сините" той може да премине в пакет със своя съотборник от защитата Борислав Стойчев.
 
Преди първия мач за Купата между Лудогорец и Берое в медиите се появиха информации, че и Давид Каядо може да подсили състава на Стойчо Стоев. Няколко дни след това обаче от Разград официално опровергаха тази информация.
 
След като през лятото подписаха с националите Христо Златински от Локо (Пд) и Георги Терзиев от Черноморец, през приближаващия трансферен прозорец шампионите може да не вземат нито един играч от българското първенство. Тоталната доминация на Лудогорец в „А" група провокира селекционерите в клуба да търсят попълнения с по-висока класа, които да помогнат за очертаващата се трета поредна атака на Шампионската лига догодина.
 
 
„Меридиан Мач”: В Разград недоволстват от национали
                                                                                                               
Спортно-техническото ръководство на Лудогорец има претенции към формата, в която се намират в момента проектонационалите    Иван Чворович и Георги Терзиев. Двамата не бяха достатъчно убедителни, когато им бе гласувано доверие и на практика са отписани като опции, с които може да бъде осигурена почивка на Владо Стоянов и Александър Барт. Наказани в състава на „орлите" няма, но „извън борда" продължават да са Теро Мантула и Мишел Платини. Двамата се възстановяват от контузии и едва ли ще бъде рискувано с включването им в игра преди Нова година. Стойчо Стоев и лекарският щаб искат специално бразилецът да е в оптимално физическо състояние, когато се завърне в игра. Лошите терени по това време от годината и студа са допълнителни рискове за усложнения на травмите.                                     
 
 
„Меридиан Мач”: „Армейците” атакуват Стара Загора
 
ЦСКА вече води преговори за привличането на двама от асовете на Берое - национала Венци Христов и Пламен Крумов. За момента обаче развитие няма, но от „Армията" са оптимисти за евентуална сделка.
 

„По селекцията се работи сериозно, когато му дойде времето, ще разберете за какво става дума , призна вчера членът на УС на ЦСКА Иво Котев. Запитан за решението на „червените" да не дадат под наем стадиона си на Лудогорец, което бе разкритикувано остро от собственика на разградчани Кирил Домусчиев, Котев обясни: „Взехме единодушно решението. Левски гостуваше в този кръг и затова те имат време да си възстановят терена. А ЦСКА бе домакин. Ние не позволихме дори на първия отбор да се готви тук. Това е целият случай с Лудогорец. Ние не сме получили и официално запитване. Чух думите на Домусчиев, не искам да ги коментирам, защото към него тая най-добри чувства". 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки