Берое търси първа победа срещу Лудогорец в мач с огромно значение за заралии

Отборът на Петър Хубчев трябва да наваксва сериозно изоставане от прекия конкурент за „Топ 7” Черно море, който дръпна с 4 точки

Берое търси първа победа срещу Лудогорец в мач с огромно значение за заралии
Берое и Лудогорец се изправят един срещу друг за трети път в последните 2 седмици. Двата отбора се срещнаха наскоро в 1/8-финалите за Купата на България, а мачовете бяха белязани от огромно напрежение и скандали. Сега обаче за първи път ситуацията е спокойна. Двубоят е с огромна важност, най-вече за домакините от Стара Загора. Отборът на Петър Хубчев трябва да наваксва сериозно изоставане от прекия конкурент за „Топ 7” Черно море, който дръпна с 4 точки. Заради това една загуба днес от Лудогорец ще намали сериозно шансовете на заралии за място в седмицата.
 
Берое ще търси първа победа срещу шампиона Лудогорец в шестия мач, който двата състава ще играят помежду си в рамките на шампионата. В предходните два двубоя в Стара Загора беройци записаха загуба с 1:2 и равенство 0:0. Преди две седмици двата отбора отново играха в Стара Загора в осминафинал реванш за Купата, като срещата завърши 1:1.
 
За първи път от доста време насам няма контузени футболисти и треньорът Петър Хубчев дори ще има затруднения да избере 18-те футболисти, които да попаднат в групата за сблъсъка срещу Лудогорец. В групата ще попаднат алжирецът Амир Саюд и халфът Георги Костадинов, но е малко вероятно някой от тях да започне като титуляр. Берое ще заложи на традиционната си схема на игра 4-5-1. По крилата ще бъдат Каядо и Мартинс, а капитанът Андонов ще е зад гърба на тарана Венци Христов.
 
В Лудогорец нямат никакви проблеми с контузени или наказани футболисти. Тимът е в отлично настроение след победата с 2:0 над ПСВ в Лига Европа през седмицата и се надява да използва набраната инерция. Треньорът на разградчани Стойчо Стоев ще използва всичко най-добро и няма да прави ротации. Много е възможно наставникът да заложи на същия състав, който би холандците преди 4 дни. Нападението отново ще води Роман Безяк, който се намира в отлична форма и има 10 гола в "А" група от началото на сезона. Зад него ще са сензацията Мисиджан, Марселиньо и Мишо Александров.
 
Напрежението между двата отбора в последните седмици прави така, че интересът към двубоя да бъде много голям. Очаква се в Стара Загора да има доста хора, които да викат за Петър Хубчев и компания. В 1/8-финалния мач реванш имаше 8 000 души, а днес по всяка вероятност ще има около 7 000 зрители.
 
Вероятни състави:

Берое: Караджов; Здр. Илиев, Стойчев, Иво Иванов, В. Пенев; Динков, Елиаш; Андонов; Мартинс; Каядо; В. Христов
Старши треньор: П. Хубчев
Лудогорец: Вл. Стоянов; Кайсара, Барт, Моци, Й. Минев; Дяков, Ешпиньо; М. Александров, Марселиньо, Мисиджан; Безяк
Старши треньор: Ст. Стоев
 
Днес, 16:00 ч
Стадион: "Берое"
Рефер: Николай Йорданов
 

Пряко по Нюз7 

Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Спартак (Варна) договори две контроли

Вижте кои са противниците

Симеон Славчев се завръща в efbet Лига?

Халфът може да приключи предсрочно договора си с Виечиста

ОФИЦИАЛНО: Локо Пловдив обяви Любослав Пенев

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа

Огромен интерес към капитана на Етър Георги Александров

"Болярите" са готови да разглеждат оферти за него, ако предложенията са достатъчно добри

Локо (Сф) загуби основния си спонсор

Клубът търси рекламодатели, Иван Колев е готов да се върне

Локо (Пд) стартира в понеделник, уреди 4 контроли

Вижте какво съобщиха от "Лаута"

Левски започна подготовка без Фабио Лима

Сираков излгеда първата тренировка

ИСТОРИЧЕСКО: Жена е в ранглистата на съдиите в Efbet лига

Самоков за пръв път има представител сред реферите в елита

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки