Стоев: Пестелива и разумна победа

"Ще се скарам на Мисиджан, но няма да го продаваме, не искаме нито Каядо, нито Венци Христов"

Стоев: Пестелива и разумна победа
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев потвърди, че е имало умора в отбора му и играчите са постигнали „пестелива и разумна” победа с 1:0 над Берое в 19-ия кръг на А група.

„Няма начин да няма умора, на нас ни се събраха доста мачове. Труден мач беше с Айндховен. Пестеливо, разумно (играхме днес), нямаха кой знае какви положения Берое. Без голямо напрежение съумяхме да победим. Изиграхме тактически грамотно мача и победихме, не са ми били указанията да се пестим, защото играем с Берое – сериозен отбор, който не можем да подценим. Предстоят ни още два мача в сгъстен цикъл, ние свикнахме на тоя цикъл, вработихме се в него. При изиграни 35 мача стоим добре на терена и побеждаваме. Трябва да играем хем на ниво, хем умно, за да печелим максимум точки. И ние се улеснихме, че Берое постоянно центрираха, бяхме подготвени, напоследък много отбори срещу нас играят така”, коментира Стойчо Стоев след минималния успех.

Той заяви, че ще нахока голмайстора Върджил Мисиджан, който си изпусна нервите и посегна да удари Веселин Пенев при една ситуация през второто полувреме. Още веднъж Стоев увери, че не желае да продава холандеца и само много голяма оферта може да бъде приета за него.

„Пълна глупост направи Мисиджан, наистина имаше фаул отзад срещу него, но затова си има съдия. Това е някаква тенденция не само тук, но и в Европа – напрежението на даден състезател излиза и прави глупости. Не толерирам такова поведение. Не мога да кажа дали Мисиджан е най-добрият трансфер на Лудогорец. Има доста добри трансферни удари в момента в Лудогорец. Със сигурност ще го задържим Мисиджан през зимата, трябва да дойде изключително добра оферта, за да се разделим. Има още какво да даде и да се развива в Лудогорец. Договорката ми със собственика и да се разделим с Мисиджан само при много добра оферта, не искам да казвам конкретна сума”.

Наставникът бе категоричен, че в нито един момент Лудоогрец не е имал интерес към Давид Каядо и Венци Христов.

„Мога да ви кажа е, че не сме имали интерес нито към Каядо, нито към Венци Христов, не се дават примерно 2-3 милиона толкова лесно.”

Според него в БФС са били изненадани от успехите на Лудогорец и затова програмата в А група предвижда шампионите да играят с Нефтохимик в същия ден, когато срещат Динамо (Загреб) в Лига Европа.

„Програмата беше направена така, че отборите да играят в паузата за международни мачове, ние нямаше кога да играем мачовете си. Имаме мач с Нефтохимик, а в същото време играем и в Загреб. Може би не са очаквали да се класираме, ние най-малко сме виновни за това, което се случи”.

Стоев е оптимист, че и в елиминациите на Лига Европа има съперници, които Лудогорец може да отстрани.

„Има и противници, които можем да преодолеем в Лига Европа. Вече набрахме самочувствие и увереност в Европа, притесняваме съперниците. Излизаме, може и да ни победят, но няма гаранции, че само ще побеждаваш. Плюс е, че когато си с голямо самочувствие можеш да побеждаваш и без да си играл много добре”.
Берое остава без треньор?

Ачиари бил пред завръщане в Мурсия

СПАСЕНИЕ! Локо (Сф) остава в Efbet лига (ВИДЕО)

"Железничарите" стигнаха до категоричен успех с 3:0 срещу Берое

Ачиари доволен: Показахме голям професионализъм

Треньорът на Берое бе щастлив след успеха над Хебър

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки