Мисиджан притесни Стойчо Стоев, треньорът прави 3-4 промени

Холандецът получи лека травма по време на последната тренировка на българския тим в Загреб

Мисиджан притесни Стойчо Стоев, треньорът прави 3-4 промени
Три до четири промени в титулярни състав анонсира Стойчо Стоев, без да споменава имена, на пресконференцията преди гостуването на Динамо (Загреб). Мачът няма значение за крайното класиране в група „В” на Лига Европа, но треньорът очаква от своите футболисти нова победа след двата несполучливи двубоя в „А” група.
 
Холандецът Върджил Мисиджан получи лека травма по време на последната тренировка на българския тим, проведена на стадион „Максимир”. Мисиджан получи болка в крака и пропусна заключителната игра на заниманието, проведено от Стойчо Стоев. Заради контузията се наложи в играта на половин терен да се включи помощникът Явор Вълчинов. Има огромна вероятност Мисиджан да остане извън състава за утрешния двубой от Лига Европа, предава „Дарик”.
 
Лудогорец ще излезе и без двама от основните си защитници. Александър Барт и Йодан Минев останаха в България поради здравословни причини. Барт има проблем с носа, който датира от лятото, когато футболистът получи счупване. Йордан Минев получи удар в главата в мача срещу Левски и спортно-техническото ръководство на клуба реши да не рискува с пътуване на Минев. Витиня пък бил с бъбречна криза.
 
От картотекираните за Европа футболисти Стойчо Стоев няма да може да използва и трайно контузения Мишел Платини. Така Лудогорец замина за Хърваия с група от 18 футболисти.
 
„Ясно е, че леко отпускащ ефект има, каквото и да си говорим, но важността на мача пак си е от важно естествено и в никакъв случай не трябва да подценяваме този мач, а и няма да го подценим”, сподели Стоев пред БНТ.
 
Специалистът заяви още, че не е мислил по въпроса какъв отбор иска да му се падне на жребия за 1/16-финалите в понеделник. „За себе си не съм решил дали предпочитам някой много силен отбор или някой преодолим. На този етап от турнира едва ли може да се говори за слаби тимове“, каза Стоев.
 
Динамо Загреб е твърдо последен в групата и също ще играе само за европейския си имидж.
 
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков сподели, че не таи добри спомени от предишното гостуване на стадион „Максимир“, след като миналата година Лудогорец отпадна от Динамо в Шампионската лига, а самият Дяков счупи скула. „Спомените не са приятни, но във футбола няма „вчера“, гледаме напред“, добави националът.
 

Двубоят на разградчани срещу хърватите е утре от 20 часа българско време. Рефери ще са руснаци начело с Владислав Безбородов.

УЕФА Лига Европа 13/14, Група B

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 5 4 1 0 8 13
2 ПСВ 5 2 1 2 0 7
3 Черноморец Одеса 5 2 1 2 -1 7
4 Динамо Загреб 5 0 1 4 -7 1

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки