Хубчев: Иван Горанов дойде при мен и пожела да смени обстановката

Подготовката на Берое ще протече почти изцяло в Стара Загора, пари за селекция няма, съобщи наставникът

Хубчев: Иван Горанов дойде при мен и пожела да смени обстановката

Старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев даде обширно изявление пред представителите на медиите след последния мач за сезона. Вижте какво сподели той по актуалните теми около тима:

„Най-радостното е че завършихме добре този сезон. Беше важно да вземем тези три точки. Аз предупредих и вчера и говорихме с момчетата след мача в Пловдив, че това ще ни бъде един от най-тежките мачове. Аз най-добре знам в какво състояние са половината от тях – колко са уморени, колко инжекции бият, какви хапчета гълтат, как стискат зъби, за да играят. Аз искам да им благодаря за това, че издържаха до края.“ – обобщи мача хубчев.
 
„Рано е веднага след този мач да правим генерална оценка. Сега идва време на такава равносметка“ – каза той.

На въпрос дали „Берое“ има още шансове за седмицата Хубчев сподели: „Как да отговоря на този въпрос? Ако отговоря така както го чувствам, ще отворим пак едни теми и трябва да обяснявам пак, знаете, че не е много здравословно да се говори за тези теми. Шансове имаме. За мен е важно всички да дойдат от този мач максимално възстановени на 13-и, за да направим една подготовка така, както беше миналата година тук. Ще видим.“

За нас има яснота за футболистите, с които ще се разделим. Има 2-3 момчета, за които имаме виждане. Трябва да разговаряме директно с тях. Това са играчи извън тези, с които се разделихме сега.“ – каза още Хубчев.

На 13 януари от 10 часа е първата тренировка. Почти цялата подготовка ще мине тук. За 8 дни, от 3 до 11 февруари, отиваме в Турция, за да изиграем три мача, участваме там в един турнир. Отиваме само заради мачовете и по-добрите терени. Иначе изцяло тук в Стара Загора ще е. Имаме и дати за контролните срещи, но съперниците още не са уточнени.“ – сподели наставникът.
 
Селекцията не е приключила. Тя сега започва. Имаме доста набелязани хора. Имам при мен и списък с поне 10 човека. Няма как да ви ги кажа сега, а и който и да попитате, няма как да ви ги каже.“ – обясни специалистът.

На въпрос дали „Берое“ има средства за селекция Хубчев каза: „Този въпрос аз не съм компетентен да отговоря. Но по принцип няма средства за трансфери и това е проблем. В обзора си за нашия сайт, който ще бъде публикуван тези дни, казах, че откакто съм тук през годините, селекцията е за 0 лв. и няма как да се напрви голям отбор така. Поне аз откакто съм тук, пари за селекция не сме давали. Ние държим на по-други качества – на такива футболисти, които искат да се развиват, които имат по-голямо сърце да покажат. Ако ние успеем да ги убедим да играят с това сърце за отбора, ще е добре.“

Доколкото аз знам, има едно официално запитване за наш футболист, всичко друго е спекулация. Но става дума за запитване само. Ние също питаме и се обаждаме на много места. Официална и конкретна оферта до този момент доколкото знам аз няма. Няма как да кажа имена.“ – сподели треньорът на „Берое“.

Имам специално интерес към няколко момчета от България. Ако успеем да ги вземем, макар да е трудно на полусезона, в никакъв случай няма да взимаме на всяка цена чужденци. Възможно е да вземем.“ – каза бившият национален защитник спечелил четвърто място в света през 1994 г.

„Имаше един бразилски дефанзивен полузащитник, който вече не е на проби.“ – каза още Хубчев.
 
„Елиаш е контузен. Той в продължение на седмици стискаше зъби. Като характер той за мен е много важен в съблекалнята, но прекалено голям риск щеше да е ако го бяхме включили дори в групата.“ – обясни наставникът.

На въпрос дали е вярно, че Здравко Илиев и Иван Горанов са освободени Хубчев отговори: „Не е вярно. На Здравко Илиев изтича договора и няма как да бъде освободен. За Иван Горанов ви казвам съвсем официално – дойде при мен и пожела да смени обстановката, това му бяха думите. Преди един месец аз разговарях с него и му бяхме изготвили предложение за нов договор още преди да се случат нещата с младежкия национален отбор. Един от принципите ни обаче, много пъти съм го споделял с вас, на сила тук човек няма да бъде държан – без значение дали се казва Венци Христов, Каядо или Иван Караджов. Няма значение името. Така е решил Иван, три години и половина е бил тук в Стара Загора и иска да смени обстановката. Така ми каза, по-конкретно може би той може да ви обясни. Един такъв футболист на 21 години ако няма желание и иска да смени обстановката от клуб като „Берое“ и град като Стара Загора… здраве му кажи.“

Седем контроли планираме, възможно е 8 да бъдат“ – заяви специалистът, който е с номинация за треньор на 2013 г. в България.
 

В края журналистите попитаха дали на Здравко Илиев ще бъде предложено удължаване на изтичащия договор. Хубчев отвърна: „Ще разговаряме с него и ще видим какви са вижданията. До момента няма нищо конкретно.“ 

Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Спартак (Варна) договори две контроли

Вижте кои са противниците

Симеон Славчев се завръща в efbet Лига?

Халфът може да приключи предсрочно договора си с Виечиста

ОФИЦИАЛНО: Локо Пловдив обяви Любослав Пенев

Официалното представяне на Любослав Пенев пред медиите ще се състои на 17 юни от 17:00 часа

Огромен интерес към капитана на Етър Георги Александров

"Болярите" са готови да разглеждат оферти за него, ако предложенията са достатъчно добри

Локо (Сф) загуби основния си спонсор

Клубът търси рекламодатели, Иван Колев е готов да се върне

Локо (Пд) стартира в понеделник, уреди 4 контроли

Вижте какво съобщиха от "Лаута"

Левски започна подготовка без Фабио Лима

Сираков излгеда първата тренировка

ИСТОРИЧЕСКО: Жена е в ранглистата на съдиите в Efbet лига

Самоков за пръв път има представител сред реферите в елита

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки