Руснаци предлагат 500 000 евро за Страхил Попов

От Литекс искат двойно повече за младия си краен бранител

Руснаци предлагат 500 000 евро за Страхил Попов

Клуб от елита на Русия иска да привлече десния бек на Литекс Страхил Попов, съобщи "Тема Спорт". В офиса на ловчанлии е пристигнала оферта за бившия младежки национал. Тя е на стойност от близо 500 000 евро.

Предложението обаче не е удовлетворило ръководството на Литекс и сделка почти сигурно няма да има. От ръководството са пожелали почти двойно повече за крайния бранител - около 900 000 евро.

Засега името на тима не е известно, като единственото, което се знае, е, че на полусезона се намира в горната половина на таблицата в Русия.

В момента реален интерес към Попов има и от Генк. Трикратният шампион на Белгия е изпратил свои хора на няколко мача на Литекс през сезона, за да гледат изявите на бранителя. Както е известно, клубът си осигури услугите на игралия в Лудогорец Кристиян Кабаселе, който вече действа като защитник.

През лятото 23-годишният Попов бе попаднал в полезрението на френския Валансиен и няколко клуба от Италия. Тогава обаче до оферта не се стигна.

До момента Страхил е изиграл 23 мача за първенство, в които е вкарал два гола. Особено красиво бе попадението му срещу Славия (2:1), което падна след удар от над 25 метра.

В същото време стана ясно, че Литекс почти сигурно ще си върне Уелингон да Силва-Том. Бразилецът, който е собственост на Истанбул ББ, ще заиграе в Ловеч под наем до лятото. Той ще стане поредното ново попълнение на Литекс през зимата след Данило Асприя и Иван Горанов. До дни се очаква договор с клуба да подпише и Пламен Николов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки