Новият стадион в София ще е с ложи апартаменти

Десетки суперлуксозни ложи "скайбокс" са предвидени на новия стадион в София на мястото на арената на "Славия". ВИП местата са повече апартаменти

Новият стадион в София ще е с ложи апартаменти
Десетки суперлуксозни ложи "скайбокс" са предвидени на новия стадион в София на мястото на арената на "Славия". ВИП местата са повече апартаменти. Те са отделни помещения с минибар, кетъринг, удобства, монитори и тоалетни, а пред стъклата им са разположени допълнителни, отделени от останалите трибуни, места.
 
Ложите ще струват скъпо и ще се продават с пакетни цени за година или две на заможни запалянковци или фирми. Един скайбокс ще е за около 10-12 човека.

Луксозната услуга е част от проекта на германската компания IFS за арената. Строежът в "Овча купел" трябва да започне в края на 2014-а. До седмица ще бъдат факт договорите на компанията с "белия" клуб и БФС, които ще ползват 33-хилядния стадион заедно.

След контрактите предстоят стъпки по конкурса за изпълнител на проекта. Със сигурност съоръжението ще се строи от чуждестранна фирма, която има опит със стадиони. Такава у нас няма. Подизпълнител ще е българска компания.

На стадиона на "Майнц 05", чиито проект поне като идея копират германците за софийската арена, има 34 такива скайбокс ложи. Цената им е между 70 и 180 хиляди евро за сезон.

Продажбата на апартаментите ложи е основен източник на приходи за инвеститора в проекта.

Други такива ще са договорите за именуване на стадиона по подобие на спортната зала "Арена Армеец". В случая обаче има идея за това футболната арена да е с две имена - едно, когато "Славия" играе на него, а друго - когато се ползва от националния тим.


На новото съоръжение се чака да играят и други родни тимове, чиито стадиони не покриват изискванията за евротурнирите. Планира се там да са и финалите за Купата на България. С това би трябвало да има достатъчно мачове, за да е финансово рентабилно построяването и поддръжката на стадиона. 

Ивет Лалова показа бебето (ВИДЕО)

Родната лекоатлетка бе изписана от болницата

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки