Берое поведе в Балканската лига след победа в Пловдив

В основата на третия пореден триумф на старозагорския тим бе Конър Франкамп

Берое поведе в Балканската лига след победа в Пловдив

Берое (Стара Загора) продължава отличното си представяне в Балканската лига, записвайки третата победа от 3 мача. Тимът на Любо Минчев надигра Академик Бултекс 99 с 95:86 като гости в Пловдив и оглавиха класирането в регионалната надпревара с пълен актив и шест точки на сметката си. 

 
В основата на третия пореден триумф на старозагорския тим бе Конър Франкамп. Американският гард бе над всички в двубоя, като завърши с 29 точки. Бившият играч на колежанските Канзас и Уичита Стейт даде 4 асистенции, овладя 3 борби и добави по 1 отнета топка и 1 чадър за 28 игрови минути, впечатлявайки с 6/9 в стрелбата от зоната за 3 точки. Адонис Файлър с 19 точки, Александър Янев с 12 и Далин Бачински с 13 допълниха карето на най-добрите релизатори за беройци. 
 
Гостите от Стара Загора поведоха с двуцифрена разлика още през първата част (29:17), а макар да загубиха втората, удържаха лидерството на почивката, когато бяха напред с 44:42. Третата четвърт отново бе на тяхна сметка и след нея те имаха преднина от 71:62, а във финалните 10 минути удържаха устрема на пловдивчани и фиксираха крайния резултат на 95:86. 
 
Дайшон Найт с 23 точки и Васил Бачев със 17 бяха най-резултатни от стартовата петица на Академик Бултекс 99, докато Адриян Секулов се включи силно от пейката с 16 точки. Тимът има 1 победа и 2 загуби в актива си. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки