Хамилтън взе трета победа за сезона и затвърди доминацията на "Мерцедес"

Британецът печели в Каталуня за трета поредна година и общо за четвърти път в своята кариера

Хамилтън взе трета победа за сезона и затвърди доминацията на "Мерцедес"

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън взе трета победа за първите пет старта от началото на сезона, след като триумфира в Гран при на Испания. Британецът изпревари съотборника си Валтери Ботас още на старта и до края на дистанцията не изпусна лидерската позиция.

Във всички пет старта от началото на сезона "Мерцедес" записа двойни победи, което е рекорд в историята на Формула 1. Хамилтън триумфира в Бахрейн, Китай и Испания, докато Ботас взе победите в Австралия и Азербайджан.

За Хамилтън това е изравнено най-успешно начало на сезон. През 2015 г. отново започна с три победи и две втори места, а година по-рано имаше четири победи и едно отпадане.

Победата в Испания върна Хамилтън начело в шампионата. Той има 112 точки. Освен 25-те за успеха, той получи и една допълнително за това, че стана автор на най-бързата обиколка. Ботас, който преди надпреварата в Каталуня водеше с една пред съотборника си, събра 105 точки.

На пистата край Барселона трети завърши Макс Верстапен. Холандецът записа втори подиум от началото на сезона в Австралия. След първия кръг пилотът на "Ред бул" имаше три поредни четвърти места.

Пилотите на "Ферари" Себастиан Фетел и Шарл Льоклер направиха поредното си колебливо състезание, като се наредиха четвърти и пети. В топ 10 влязоха още Пиер Гасли с "Ред бул", Кевин Магнусен ("Хаас"), Карлос Сайнц ("Макларън"), Даниил Квят ("Торо росо") и Ромен Грожан ("Хаас").

"Горд съм да съм част от този отбор, след като пишем история. Състезанието беше отлично за нас, направих добър старт и всичко се получи. В старта бяхме близо с Валтери. Видях и едно "Ферари", което беше близо до нас, но нямаше много пространство. Знаех, че Валтери ще спре рано и се възползвах", каза Хамилтън след състезанието.

Хамилтън печели в Каталуня за трета поредна година и общо за четвърти път в своята кариера. Единствено Михаел Шумахер има повече победи в Гран при на Испания (6).

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки