Известни спортисти зарадваха деца и младежи от цялата страна край морето (СНИМКИ)

Матей Казийски и Асен Великов се включиха в инициативата срещу агресията, Лудогорец също с подкрепа

Известни спортисти зарадваха деца и младежи от цялата страна край морето (СНИМКИ)
Социално-здравен тренинг край морето събра млади хора от цялата страна срещу агресията. Домакин на проявата, която е под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ е СОК "Камчия".
 
Форумът върви ръка за ръка с четвъртото издание на Национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ и в него участват 70 деца и младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години. 
 
Целта на тренинга е подрастващите да получат знания за изграждането и утвърждаването на здравословни модели за воденето на качествен живот, както и стратегии за превенция от зависимости. Планирани са обучения и спортно-развлекателни събития, които да имат пряко въздействие по отношение нагласите им за борба с агресията в училище, на улицата и в обществото.
 
 
На откриването на форума д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“ отправи приветствие към деца и родители, след което поздрави към присъстващите отправиха баскетболната легенда Дарин Великов синът му Асен – капитан на Левски Лукойл, партньорите от УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна в лицето на проф. Игнатов и проф. Йотова. За музикалното настроение на всички се погрижиха поп изпълнителките Валентина Александрова и Яна Каменова.
 
 
Малко след откриването на тренинга започна неговата същинска част, включваща открит урок по волейбол с волейболната звезда Матей Казийски и Стефка Великова, треньор на плевенския клуб „Олимпиец“. Спортните емоции за децата и младежите продължиха и на следващия ден, като акцентът падна върху баскетбола.Баща и син Великови имаха за задача да запознаят младите хора с тънкостите на играта и да им покажат смисъла на спортсменския дух.
 
Идеята на организаторите е чрез спортните дейности да насочат вниманието на подрастващите към изграждане на взаимоотношения, основаващи се на приятелство, уважение и толерантност. Следващ акцент в програмата е открит урок по футбол с участието на шампионите от ПФК Лудогорец.
 
 
Социално-здравният  тренинг е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията", който се реализира от асоциация "Докосни дъгата" и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.

 

Ивет Лалова показа бебето (ВИДЕО)

Родната лекоатлетка бе изписана от болницата

Черно море призовава феновете си да се включат в благотворителна инициатива

За Великден, вижте какво пишат „моряците“

ПРЕКРАСНО! Ивет Лалова стана майка

Роди се Тиаго Колио

Щастливият Стоичков обяви, че ще става дядо за втори път

Малката му дъщеря Христина е бременна, а бебето ще се появи на бял свят през октомври

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ЦСКА отбеляза Деня на Земята

„Благодарим на всички, които се включиха в нашата кампания и върнаха дрехи за рециклиране“

Райс защити половинката си, тя изтри всичко от мрежата

„Жена ми е любовта на моя живот и за мен няма начин тя да стане по-добра"

Каранга на парти преди Арда – ЦСКА

Вижте подробности

Григор преодоля страховете си и изкара книжка за яки мотори

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки