Бранимира Маркова: В много добра форма сме

Вижте какво каза селекционерът на националния ни отбор по художествена гимнастика

Бранимира Маркова: В много добра форма сме

Селекционерът на националния отбор на България по художествена гимнастика Бранимира Маркова заяви, че всички момичета са в отлична форма в момента и не се съмнява, че ще покажат най-доброто от себе си на 40-о Европейското първенство в унгарската столица Будапеща.

При жените страната ни ще бъде представена от защитаващата титлата си в многобоя Боряна Калейн, Стилияна Николова, Елвира Краснобаева, а при девойките ще участват Дара Малинова и Магдалена Вълкова. По-рано днес те изпробваха официалния килим в рамките на 20 минути като изиграха стабилно съчетанията си.

"Това, че имаме силен отбор се дължи на много упорита работа, на работата на всички треньори в залата, както и на много талантливите деца, които в момента са в националния отбор. Всяка една от тях работи много усилено, има какво да надгражда, разбира се, и се надявам все така да имаме такава конкуренция, защото само при такава силна конкуренцията може да очакваме много добри резултати", каза Маркова след заниманието.

"В момента Боряна Калейн има най-много опит, Стилияна Николова се нарежда веднага след нея, а Елвира Краснобаева е дебютант на това състезание. И трите са в много добра форма в момента и не се съмнявам, че ще покажат най-доброто от себе си. Надявам се всяка една от тях да си изиграе съчетанията по най-добри начин, защото всяко едно изиграване за тях ще бъде изключително важно. Боряна и Стилияна ще имат възможност да се борят за титлата в многобоя и вече на финалите на отделните уреди всяка една от трите да попадне там и да спечели медали", добави треньорката.

Българското участие започва утре с отборната надпревара при девойките, която е и квалификация за финалите на отделните уреди.

"И двете девойки направиха силна тренировка, те са дебютантки - и Дара Малинова, и Магдалена Вълкова. Смятам, че се справят много добре. Задачите са им, разбира се, да направят едно много добро представяне. Всяко едно от съчетанията ще им бъде важно, както за квалификацията, така и за финалите на отделните уреди, защото те нямам многобой", добави Бранимира Маркова.

Европейските шампионати по хандбал във Варна вече имат свой химн

Представят песента „По-добре късно, отколкото никога“ в сряда

Зам.-министър Петър Младенов откри обучение за Диалога на ЕС по въпросите за младежта

За ММС е приоритет инвестицията в устойчиво младежко развитие

Министър Глушков с приветствие по повод Международния олимпийски ден и Деня на българския олимпиец

23 юни е специален ден за спорта

Първият в България Форум по спортна психология събира успешни спортисти и спортни психолози

Събитието е през уикенда

25 000 награден фонд на държавното първенство по шахмат

Вижте подробности

Трима българи на полуфинал в Белград

Вижте как се представиха плувците ни в петия ден на Европейското

Епитропов: Да чуя химна на голямо първенство е сбъдната мечта

"Честно казано, чувствам се сюрреалистично“

Варна е домакин на V ветроходна регата „Fair Play Cup 2024“

22 екипажа са заявили участие в регатата, която ще се проведе в периода 21-23 юни

ОБЗОР: Йоана Илиева 11-а на сабя на ЕП по фехтовка

Вижте как се представиха нашите в Базел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки