Селекционерът на Словакия: Огромна победа!

"Момчетата се раздадоха и победиха един страхотен отбор"

Селекционерът на Словакия: Огромна победа!

Италианският селекционер на Словакия Франческо Калцона записа отбора си с похвали за голямата победа на тима с 1:0 над фаворита Белгия на старта на група Е на Европейското първенство. Гол на 29-годишния Иван Шранц в 7-ата минута осигури първите три точки на първенството за тима.

"Момчетата дадоха всичко от себе си и победихме голям съперник. Казах им в съблекалнята, че трябва да имаме манталитета, че можем да се състезаваме с най-добрите. Това е огромна победа, но трябва да продължим да работим. Ще видим за следващите мачове, в тях също трябва да спечелим точки, за да изпълним целта и да продължим напред", каза още Калцона.

"Срещнахме страхотен противник, много силен отбор с отлични футболисти. Много от тях играят на най-високо ниво – Де Бройне, Лукаку, Докю. Да издържим беше истинско предизвикателство, но както вече казах – момчетата дадоха всичко от себе си, дори повече от всичко и се поздравихме с победа", заяви още италианският треньор.

Следващата среща на словаците на Евро 2024 е срещу Украйна на 22-и юни, като украинците днес отстъпиха с категоричното 0:3 на Румъния в ранния мач от групата.