Спалети с крути мерки, забрани слушалките

Барела на линия още за старта на Евро 2024

Спалети с крути мерки, забрани слушалките

Селекционерът на италианския национален отбор Лучано Спалети въведе редица строги правила за играчите на националния отбор, които ще важат по време на  Европейското първенство по футбол, съобщава "Кориере дело спорт".

Спалети е въвел ограничение за използването на мобилни телефони - те могат да се използват само преди обяд и вечеря, никога на масата за масаж или по време на събиранията на отбора.

Използването на слушалки също е напълно забранено в отбора. Играта на Плейстейшън е разрешена, но само в игралната зала и не по-късно от полунощ. Смехът и шегите в отбора трябва да бъдат премерени и да не влияят на концентрацията на екипа.

Николо Барела вероятно ще бъде на разположение за първия мач срещу Албания в събота, след като се възстанови от контузия, разкри самият Спалети.

Запитан за физическата форма на Барела, след като той получи мускулен проблем, Спалети каза пред медиите, че той е провел тренировката в четвъртък без проблеми.

"Вчера той направи всичко", коментира треньорът на Италия и добави, че отборът ще има още едно леко занимание по-късно в петък.

"Ще видим какво ще се случи днес. Ще видим как се чувства той. Но от вчера вечерта всичко предполага, че ще бъде на разположение", каза Спалети.

Барела беше основен играч на Интер, спечелил Серия А през миналия сезон и беше в тима на Италия, който триумфира на Евро 2020. Той пропусна последните два приятелски мача на отбора поради мускулно разтежение.

Евро 2024 ще се проведе в Германия от днес до 14 юли. Италианците са в група B с Испания, Хърватия и Албания.