Михаил Венков: Литекс има още шансове за титлата

Левият бек Михаил Венков е един от най-стабилните играчи в Литекс. Защитникът поддържа постоянно високо ниво, заради което стигна до националния отбор. Въпреки че не записа дори минута в квалификациите срещу Черна гора, Италия и Грузия, Венков запази добрия тон към селекционера Пламен Марков. И заигра още по-силно за Литекс. Три дни преди домакинството на Локо (Мездра) Венков даде интервю за "Нов Спорт"

Михаил Венков: Литекс има още шансове за титлата

Левият бек Михаил Венков е един от най-стабилните играчи в Литекс. Защитникът поддържа постоянно високо ниво, заради което стигна до националния отбор. Въпреки че не записа дори минута в квалификациите срещу Черна гора, Италия и Грузия, Венков запази добрия тон към селекционера Пламен Марков. И заигра още по-силно за Литекс. Три дни преди домакинството на Локо (Мездра) Венков даде интервю за "Нов Спорт".

 

-          Г-н Венков, Литекс победи Локомотив на “Лаута” в последния кръг. Това означава ли, че тимът си връща формата от началото на първенството?

-          Определено да. На “Лаута” по принцип нашият отбор играе трудно и успехът там вероятно ще повиши самочувствието ни. Предстоят ни три по-леки мача, които трябва задължително да спечелим – срещу Локомотив (Мездра), Беласица и Сливен. Успеем ли да го направим, ще завършим есенния дял минимум на второ място. А това ще ни даде шансове да атакуваме челната тройка. А защо не и първото място.

 

 

-          Какво очаквате от гостуването на ЦСКА в 14-ия кръг?

-          Имаме да си връщаме за загубата в мача за Суперкупата през август. Дано го направим точно сега, когато се борим за челните места. Срещата със сигурност ще е трудна. За нас леки мачове няма. А срещу софийските отбори е още по-тежко. Защото срещу нас не само слабите тимове искат да се докажат.

 

 

-          Какво мислите за ЦСКА?

-          Това е отбор с огромни традиции, които понякога са много полезни в момента на криза. Вижте какво става сега, тимът имаше сериозни проблеми през лятото, но в момента е на първо място. Това с друг тим трудно ще се случи. В крайна сметка в това дерби нещата най-вече ще зависят от нас. Играем ли, както трябва, можем да бием всеки. Това е.

 

 

-          Преди гостуването на “Българска армия” приемате друг отбор от челото – Сливен? 

-          Уважаваме, както Сливен, така всеки съперник. Но си мисля, че този отбор е далеч от класата на Литекс. Нищо че е на второ място. Ние сме абсолютен фаворит и трябва да победим Сливен.

 

 

-          Какви са шансовете на Литекс за титлата?

-          Има ги. Не мога да ви кажа в проценти. Тази година всеки от първите пет отбора може да стане шампион. Силите са изравнени. А и конкуренцията ще губи точки. Още този уикенд се скъсим преднината на ЦСКА или Левски. А защо не и на двата.

 

 

-          Кой от двата столични гранда се намира в по-добре състояние?

-          Може би ЦСКА, защото е на първо място.

 

 

-          Сърдите ли се на Пламен Марков, че ви извади от групата за последните два мача на националния отбор?

-          Кой съм аз, че да се сърдя. Трябваше някой да отпадне. Случи се на мен. Утре може да се случи на друг. В националния отбор нямаш право да се сърдиш. Фактът, че получаваш повиквателна сам по себе си, е едно голямо признание.

 

 

-          Мислите ли за трансфер в чужбина?

-          Определено не. Тези неща стават спонтанно. Ако много мислиш, нищо няма да стане. Винаги гледам да съм на ниво с екипа на Литекс. Божа работа какво ще стане после.

 

 

-          Имало ли е интерес към вас от чужбина?

-          Доколкото знам, имало е. Но повече подробности могат да ви дадат от ръководството.

 

 
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки