Opel Zafira е избран за най-привлекателния компактен ван

Взима за 5-и път наградата Autonis

Opel Zafira е избран за най-привлекателния компактен ван


Читателите дадоха за пети път на този модел, диктуващ тенденциите в класа на компактните ванове, дизайнерската награда Autonis

Не е възможно повече от 14 000 читатели на автомобилното списание “Auto Motor und Sport” (ams) да грешат: най-новото издание на Opel Zafira е не само най-гъвкавият ван в компактния клас, но и с най-привлекателната външност.

С последното гласуване Zafira бетонира лидерската си позиция сред компактните ванове: Това е петият път, когато германският автомобил, определящ тенденциите в сегмента, е удостоен с толкова желаната дизайнерска награда “Autonis” на списание ams.

Марк Адамс, Вицепрезидент на дизайна в GM Europe, знае какво в Zafira предизвиква вълнението на гласувалите за Autonis. “Гъвкавата Zafira въплъщава компетентността на Opel в областта на еднообемните автомобили и ние ще продължим да внасяме нови дизайнерски елементи в този сегмент, както вече загатнахме с концептуалните модели Meriva и Flextreme,” каза Адамс.

Zafira има самоуверен и спортен външен вид. Автомобилът е характерен с V-образната форма и типичния за Opel ръб на предния капак, които му придават силно излъчване, както и с плавна аеродинамична линия на покрива.

След няколко дискретни дизайнерски модификации по второто поколение на Zafira тя продължава да изглежда модерно и свежо дори на четвъртата си година на пазара. Благодарение на голямото си междуосие, широката си следа и интелигентното разпределение на пространството, в Zaifra могат удобно да се разположат седем пътници на три реда седалки. Уникалната система Flex7 гарантира максимална многофункционалност: Само с няколко леки движения автомобилът може да бъде превърнат от седемместен в шест-, пет-, четири-, три- или двуместен. В конфигурация с две седалки Zafira има максимален товарен обем 1820 литра. При вариант с пет седалки багажното отделение има максимален капацитет 645 литра, който е и най-добрият в сегмента.

Адамс получи наградата по време на изложението в Париж от главния редактор на “auto motor und sport” Бернд Остман.

Информацията е на сайта auto-press.net

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки