Бабангида пред NOVSPORT: Левски ще изненада всички

Бившият нападател на сините посочи за кой стиска палци да стане шампион

Бабангида пред NOVSPORT: Левски ще изненада всички

Емил Ангелов - Бабангида е роден пред 1980 г. Започва кариерата си в Граничар (Свиленград). През 2000 г. е привлечен в Черноморец.

Заиграва в гранда ПФК Левски (София) през зимната пауза на сезон 2003/04 от ФК Черноморец (Бургас) срещу трансферна сума от 180 000 лева. Ангелов игра четири години на стадион "Георги Аспарухов", в които записа 79 мача и отбеляза общо 44 гола.

Бележи и трите гола, с които Левски елиминира Артмедия Петржалка, както и единствения и победен гол срещу Динамо Букурещ в последната минута на мача. През зимата на 2008 г. преминава в ПФК Литекс (Ловеч). Януари 2009 г. преминава в Турския Денизлипсор.

През сезон 2010–2011 играе за друг турски отбор Карабюкспор. През 2011 година е част от кипърския ФК Анортосис Фамагуста, изиграва само два мача за клуба. След това отива в Берое. Там записва 21 мача и 6 гола.

След това преминава в турския Коняспор където има един мач. В този мач той се контузва и 8 месеца не играе. Прекратява активна състезателна кариера през 2015 година, след което става помощник треньор на Емил Велев в тима на ФК Хасково 2009.

- Какви са очакванията ви за предстоящия полусезон от Левски?
- Смятам, че този полусезон ще бъде по-добър за Левски. На "Георги Аспарухов" са точните хора и се надяваме на по-добри дни за „сините“. Иначе определено ни очаква една свирепа битка за титлата между ЦСКА и Лудогорец.

- Лудогорец води с 4 точки пред ЦСКА. Ще успее ли ЦСКА да спре шампионите за титлата?
- Отборът на Лудогорец е с крачка пред ЦСКА не само в точките, но и в играта, в изпълнителите. Трудно може да се каже кой ще бъде шампион. Ще се радвам, ако ЦСКА спрят Лудогорец от първото място. Ще им е доста трудно. Ще се радвам да се види, че има и други отбори в нашата страна, не само Лудогорец. Съставът на ЦСКА има свойте предимства, започва да набира скорост, но изостава в класирането и ще им е доста трудно. Трябва да разчитат и на грешки от страна на Лудогорец.

- Кой ще спечели купата на България?
- Всеки един отбор у нас има шанс да спечели купата на България. Това се видя през последните години. Преди имаше два отбора фаворити - Левски и ЦСКА. Видяхме, че и други могат да спечелят купата. Това направиха Черно море, Ботев (Пд), и Локо (Пд), Славия, Берое. Всеки има шанс.

- Ами Левски?
- Всичко може да се случи. Защо да не я вдигне Левски, имат своите шансове, а и феновете го заслужават, ще видим.

- От Левски на всяка цена ще се опитат да се класират за евротурнирите?
- За Левски това ще е важно да се случи. Сините имат възможност да го направят и през първенството, но там ще е трудно, защото още изостават в класирането. Претендентите за класирането в Европа са много и ни очаква интересна развръзка. Доста отбори са си поставили за цел влизането в евротурнирите. Ще бъде интересно.

- Ще се представят ли Левски по успешно през пролетта?
- Тайно се надявам приятната изненада през тази година да е Левски. Мисля си, че може да се случи. Очаквам да изиграят един добър полусезон. Ако бъде друг клуб, също ще се радвам. Има много стойностни отбори в първенството.

- Има ли фаворит за последното място?
- Ситуацията в Царско село е деликатна и напрегната. Отборът е в дъното на таблицата. Те взеха куп нови играчи, с нов треньор са. Може и да се спасят. Има и други отбори, на които не им е спокойно. Борбата за спасение ще е доста сериозна.

- В следващите мачове предстои трудна програма за сините. Вярвате ли, че Левски може да постигне положителни резултати?
- Не бих казал, че е тежка програмата. Какво означава, че е такава? Трябва да се срещнеш с всички отбори и няма значение кога се изправяш срещу даден тим. За мен няма лесна програма, така или иначе ще се срещнеш в дуел с всеки отбор. Трябва да си гледаш отбора и да продължаваш да показваш всичко от себе си. Аз лично не избягвам двубой с по-добрите отбори.

- Усещате ли някакво обединение в Левски?
- Да, чувства се. Аз усещам еуфория и промяна. Говоря като фен на Левски. Дай Боже занапред да продължи така и това да доведе до постепенни резултати, защото ръководството не са магьосници. Много години са загубени в лутане. Недоказани хора... аз съм този, аз съм онзи, много легенди и в крайна сметка никакви резултати. Нека сега да има някакъв план за работа и да видим как ще се получат занапред нещата. Мисля, че е време вече всичко да е позитивно около клуба. Много е важно и хората, които са отстрани да подкрепят отбора. Винаги съм казвал, че публиката на Левски е 12-ият играч и много помага.

- На Левски предстоят тежки мачове до края на сезона?
- В едно първенство трябва да играеш срещу всички. Програмата не е лесна за никого. Всеки зависи от собствените си резултати. Трябва да си гледаш отбора и да продължаваш да показваш всичко от себе си.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки