Боби Цонев разкри пред NOVSPORT обиден ли е на Левски

Халфът иска да помогне на Славия да изпълни целите си и да играе на голям форум с националния

Боби Цонев разкри пред NOVSPORT обиден ли е на Левски

-       Свикнахте ли с обстановката в Славия?

-       Много бързо. Славия е български отбор, познавам се с повечето от момчетата. Всичко е на ниво и е професионално. Има взаимно уважение в клуба. Отнасям се с респект към треньора г-н Загорчич, благодарен съм на г-н Стефанов, който ми подаде ръка и покани да играя в Славия.

-       Имате кратък договор със Славия?

-       Концентриран съм върху изявите си и се надявам да помогна на Славия. След края на сезона ще решавам какво да правя. Имаме цели, които трябва да изпълним, след това ще мисля за договори, за бъдещето си.

-       Какво класиране гоните?

-       Колкото се може по-напред, толкова по-добре ще е за нас. Загубихме нелепо от Черно море с гол в последните секунди, а не биваше да се случва. Имаме добър отбор като колектив, както и качествата на отделните футболисти. Работи се професионално и отговорно. Всички в тима сме амбицирани и вярваме, че може да постигнем добри резултати.

-       За Славия предстои мачове с ЦСКА за купата?

-       Знам, че трябва да дадем максимума от себе си. Червените не са в най-добра форма в момента, но това не бива да ни успокоява. Имаме шансове да играем на финал и ще направим всичко по силите си да го постигнем.

-       През зимата преминахте в Черноморец Одеса, но обстановката в Украйна ви принуди да напуснете?

-       Напуснахме Одеса още през първия ден на този конфликт. Мисля, че този трансфер в Одеса беше крачка напред в кариерата ми. С Черноморец направихме добра подготовка, приеха ме добре в тима, но със започването на войната всичко приключи. Пожелавам всичко това да приключи бързо и хората, с които общувах, да са добре.

-       Лятото имахте оферта от Азия. Сега не съжалявате ли, че не я приехте?

-       Не виждам смисъл да съжалявам за минали неща, събития, възможности. Финансите имат значение в кариерата на всеки футболист, но за мен има и други по-важни неща.

-       Имате ли сантименти към Левски?

-       Това е отборът на сърцето ми. Когато бях малък - 8-9 годишен, съм ходил на мачове и на други отбори, но когато с брат ми преминахме в школата на Левски, аз бях спечелен от синята магия и завинаги обикнах този клуб.

-       Обиден ли сте на някого в Левски?

-       Не. Обидиха ме някои информации по медиите, които не отговаряха на истината, но не се сърдя. Благодарен съм, че ми бе дадена възможност да нося фланелката на любимия си отбор. Изживях незабравими мигове и за мен бе невероятна чест. Надявам се някой ден отново да се завърна на "Георги Аспарухов". Аз се върнах в Левски с финансов компромис, когато клубът беше в тежка ситуация и след това подписах нов договор при неизплатени 5 заплати, защото клубът имаше нужда от мен. Всеки сам може да си отговори дали информациите по медиите отговарят на истината. Тези неща не се забравят и затова съм благодарен на феновете за подкрепата, която ми оказаха дори когато си тръгнах, и за това, че без тях Левски нямаше да оцелее като клуб.

-       Следите ли случващото се в Левски?

-       Няма как да не го правя. Това е отборът на моето сърце. Но съм готов да изляза на терена срещу Левски. Аз съм футболист на Славия и ще дам всичко от себе си във всеки един мач, за да помогна на този отбор.

-       От вашия набор 95 в Левски има и други професионални играчи – брат ви, Мики Орачев, Александър Любенов, Антонио Вутов, а от ЦСКА само Божидар Чорбаджийски игра на ниво?

-       Основната разлика бе, че ние разполагахме с по-добри условия за подготовка. На "Герена" бе пансионът, имахме терени. Това позволяваше на треньорите да селектират играчи от цяла България, а малко или много ние получихме шанс. За нас се грижеха много добри специалисти и те насочваха усилията си не само към постигането на моментни резултати, а и към това да подготвят играчи за мъжкия футбол, което е много важно за младите. Това е голямата разлика.

-       Какво помните от престоя ви в Берое?

-       Само хубави. Първата година не беше добра за мен, но след това с идването на Александър Томаш нещата се промениха. Берое играеше добре, в тима бе привлечен Мартин Камбуров и представянето ни беше силно и успешно. Победихме Левски четири пъти поред, спечелихме срещу ЦСКА след пауза от 29 години, а след това преминах и в чужбина.

-       За националния тим на България предстоят мачове от лига на нациите. Какво ще се случи?

-       Иска ми се да покажем добра игра и резултатите да са добри. Амбицирани сме всички да дадем максимума от себе си като представяне. Мечтаем да играем отново на голям футболен форум, а през лига на нациите това и постижимо.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки