Саша Илич налага нова тактика в ЦСКА

Вижте подробности

Саша Илич налага нова тактика в ЦСКА

Новият треньор на ЦСКА Саша Илич ще изпробва нова тактическа постройка по време на лятната подготовка. Още в първото си интервю като наставник на "червените" той обяви, че отборът ще играе офанзивно под негово ръководство. Това се доказва и от лятната селекция на отбора, който до момента се подсили с двама атакуващи полузащитници, позицията на която се изявяваше и Илич.

Привличането на Станислав Шопов и Лазар Туфегджич веднага постави въпроса кой ще се наложи в стартовия състав и кой ще остане в ролята на резерва. Оказва се обаче, че сръбският наставник обмисля вариант, при който да ги използва и двамата едновременно, като в по-голяма част от лятната си подготовка ЦСКА ще играе в схема с един дефанзивен халф и двама офанзивни полузащитници. На този пост освен Шопов и Туфегджич шанс за изява ще получи и Федерико Варела. Плановете на Илич за предстоящата кампания са отборът да практикува 4-1-4-1 срещу повечето съперници в efbet Лига, които отстъпват като класа на тима. Срещу Лудогорец, в дербитата с Левски и в мачовете от евротурнирите пък сърбинът ще залага по-често на 4-2-3-1 за повече сигурност.

Очаква се до края на трансферния прозорец на "Армията" да привлекат още един полузащитник, който да е поливалентен и в зависимост от съперника да може да играе както като опорен, така и като офанзивен халф. Подобна роля в Лудогорец има анголският национал Мануел Шоу, което дава възможност на Анте Шимунджа да променя тактическата си постройка по време на двубоите, без да е нужно да извършва смени на изпълнителите на терена.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки