Мишо Вълчев прогнозира пред NOVSPORT нова синя приказка

Легендарният голмайстор вярва, че Левски може да отстрани ПАОК

Мишо Вълчев прогнозира пред NOVSPORT нова синя приказка

Михаил Вълчев е роден на 13 октомври 1956 г.. Той бивш български футболист, нападател. Клубна легенда на Левски (София), където играе между 1981 г. и 1986 г. За Левски записва общо 177 мача и 109 гола във всички турнири. Един от най-добрите реализатори на клуба за всички времена. През 1998 година като треньор на Левски печели купата на България. Във финалната среща Левски побеждава ЦСКА с 5:0. Ето какво каза той пред NOVSPORT.


Левски в Европа

Отборът на ПАОК вероятно е най-трудният съперник, който можеше да се падне на Левски на този етап от турнира Лига на конференциите. Преди няколко години станаха шампиони на Гърция. Сега пак са сред лидерите в южната ни съседка.  В Солун разполагат с много ентусиазирана публика. Играл съм в Солун срещу ПАОК с екипа на Докса Драма. Двамата с Пламен Цветков трябваше да ни трансферират в Белгия, но имаше спънки и ние двамата предпочитахме да отидем на сигурно в Гърция и подписахме с Докса. Първата ни среща беше гостуване на ПАОК. Вкарах им гол, но ни победиха.
През първата година, когато бяхме там, първенството не завърши. Ние се намирахме в зоната на изпадащите и автоматично отидохме във втора дивизия. На следващата година веднага се върнахме.

Шансовете

В Солун се гостува трудно. Това го знаят всички в Левски. Левски трябва да очаква една много мощна подкрепа за ПАОК. Те ще са зад отбора си. Независимо какъв е резултатът. При всички положения ще са много агресивни и ще атакуват от първия съдийски сигнал и в двата мача. Техният стил е такъв, офанзивен футбол. Когато играех за Докса, гръцкото първенство беше малко по-добро. Панатинайкос и Олимпиакос се класираха редовно в европейските клубни турнири. Имаше отбори, които бяха и на нивото на родните клубове. По принцип се играе трудно с гръцки отбори. Първата ми година там до полусезона бях голмайстор на първенството. Това за Докса беше голямо постижение. После Никое Анастопулос ме изпревари, той играеше за Олимпиакос и реализира 16 гола, а аз бях с 13 на второ място. После той замина за Италия. В Гърция и аз, и Пламен Цветков бяхме имена и ни уважаваха. Сега първенството им е със сигурност по-класно от нашето.

Бъдещето

Добре ще е, ако Левски победи и отстрани ПАОК. Така ще вземем взимаме коефициента на гърците. Този ПАОК не е същият отпреди няколко години, когато спечелиха дубъл. Дай Боже да ги отстраним и всички да играят на върха на възможностите си. В крайна сметка, каквото и да се случи, Левски ще го има. Станимир Стоилов и Наско Сираков ще надъхат момчетата, които трябва да докарат докрай тази борба, която започнаха. Да се надяваме, че ще успеем да ги отстраним. Време е да започне новата „Синя приказка“.
Не вярвам футболистите да се стресират от ПАОК. Трябва да отговорим на агресията и играчите да спазват тактическите указания на треньора. Това ще ги отведе до успеха. Момчетата трябва да изразходят до край своя физически ресурс. Ако ги елиминираме, стадионите ще са пълни навсякъде, както беше и през миналата година. Феновете ще са зад отбора и в Гърция, там „сините“ ще се радват на солидна българска подкрепа.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки