Стоичков сподели кои са фаворитите за световната титла

Според Камата отбор от Южна Америка ще вдигне трофея

Христо Стоичков смята, че Бразилия и Аржентина са основни фаворити за спечелване на световната титла, но очаква силна конкуренция от водещите европейски отбори. Мондиалът през тази година в Катар ще се състои в нетрадиционното време през ноември и декември, което също ще окаже своето влияние, смята носителят на "Златната топка" за 1994 година.

"Много са отборите, които са фаворити за Световното първенство. Естествено, Бразилия и Аржентина са двата отбора, които играят най-добър футбол, но от Европа не изключвам Испания, Германия, Франция, Белгия, Дания. Ще бъде голяма битка. За първи път ще се играе Мондиал по това време на годината, което е ново за футболисти и треньори, защото сега вървят националните първенства, те ще трябва да се спрат, подготовката и нагласата е съвсем друга. Но това е съдбата на футболиста - трябва да бъде подготвен и готов да изиграе седем мача и да вдигне купата на световен шампион", заяви Стоичков.

Той на посещението си в Пазарджик във връзка с прояви в града за Седмицата на мира.

"Трябва да носим мира в себе си. Да няма злоба и завист, защото няма да стигнем доникъде, ако ги има. Мирът е нужен за целия свят. Спортът обединява, но често и разединява. По наше време обединихме хората и те се радваха, ходеха по стадионите. Надявам се това време да се върне. Хората да ходят по стадионите и да има хубави мачове", каза още той.

Стоичков от доста време се занимава с журналистическа работа за телевизионен канал Мексико.

"Мотивацията е една и съща. Без да си мотивиран и без да знаеш какво имаш в деня няма как да постигнеш нищо. Така съм бил като футболист, така съм и в журналистиката. Аз съм готов с всеки един въпрос, с всеки човек, който ще бъде интервюиран, да бъде подготвен, аз да бъда подготвен. Тази година сме направили сто интервюта от калибър, който пожелах аз и моите колегите от телевизията. Когато имаш колектив, е много по-лесно да постигнеш целите си. Това са интервюта със световни шампиони. Очакваме да видите и едни хубави документални филми.

Съвсем наскоро легендата на българския футбол се видя с голямата звезда на Аржентина Лионел Меси и взе интервю от него.

"Много неща си говорихме. Готви се по най-добрия начин. Мисълта му е също тази година да направи силен сезон с ПСЖ - щастлив и по-спокоен и по-концентриран от миналата година . Все пак да смениш Барселона след толкова години, да отидеш в друга държава, с друг език и друга култура не е лесно", каза Стоичков.

Още от Световен футбол

8888.bg със специални бонуси за Световното първенство по футбол

Здравословното състояние на бразилската легенда се „подобрява прогресивно“

Няма друг кандидат за домакин

Вижте подробности

Вижте подробности

Мениджърът на Лийдс е основен кандидат да наследи Диего Алонсо

Бразилската легенда успокои феновете си

Бразилецът не реагира на химиотерапията, която му е била прилагана

"Винаги е приятно да получава човек такива положителни съобщения, както аз в момента"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки