Людмил Киров: Целта пред Дунав е да остане в професионалния футбол

"Почти сигурно е, че ще имаме лагер в Сандански"

Целта пред Дунав (Русе) е да остане в професионалния футбол. По тази причина са ни необходими футболисти на всяка една позиция - от вратар до нападател, каза пред БТА треньорът на русенския тим Людмил Киров.

Дунав завърши есенния полусезон на десета позиция в класирането на Втора лига.

"С този състав това е максимумът, който успяхме да постигнем", каза Киров.

Отборът е във финалната фаза на привличане на четирима нови футболисти. Става дума за перспективни млади състезатели, но със сериозен опит в професионалния футбол на ниво Първа и Втора лига.

Началото на зимната подготовка ще бъде поставено на 4 януари идната година.

"Почти сигурно е, че ще имаме лагер, който ще бъде в Сандански - от 22-и до 30-и януари. Там са предвидени контроли с Вихрен 1925 (Сандански) и със Спартак (Плевен). Уредени са също приятелски срещи с Добруджа в Русе - на 14 януари, с Черно море във Варна - на 4 февруари", обясни треньорът.

Киров каза още, че има футболисти, с които клубът се е разделил, а с други това тепърва предстои. В отбора няма да играят вече Кристиян Върбанов и вратарят Винченцо Ангелов.

"Ангелов бе с нас още от първия сезон в Трета лига и заедно с Цветелин Енчев бяха основните вратари на отбора. За съжаление още в края на полусезона Винченцо Ангелов реши да се завърне обратно при своите близки в Германия. Желаем му успех във всяко едно начинание и благодарим за всичко, което направи за нашия отбор. Кристиян Върбанов също бе част от отбора от началото на тази година. На него също благодарим за изявите с екипа на Дунав и му пожелаваме успех в бъдещите планове и изяви", заявиха от русенския клуб.

От там обясниха, че Мирослав Будинов се възстановява успешно от своята контузия и ще бъде наличен за началото на подготовката.

Мартин Костадинов също вече тренира. В отбора се е завърнал и Денислав Минчев, който отсъства през почти целия есенен дял заради здравословен проблем.

Още от Коментари

"Като класа обаче Лудогорец превъзхожда останалите"

„Клубът има специално място в сърцето ми“

„Убеден съм, че ще спечелим първенството“, заяви Филип Филипов

„През Купата е по-лесно да се атакуват евротурнирите“

"Трябва да направим всичко възможно, за да вземем квота за Европа"

След като спечели първия си турнир от Големия шлем

Бившият лидер на ЦСКА бе скаут в Борисовата градина

Вижте подробности

„Хубавото е, че показахме характер и обърнахме резултата“, каза новият треньор

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки