Гризман: Искаме да пренапишем историята

„Всеки отбор, в който играе Лео Меси, е много опасен“

Гризман: Искаме да пренапишем историята

Полузащитникът на Франция Антоан Гризман направи поредния си силен мач на Световното първенство по футбол в Катар, помагайки на тима си да спечели с 2:0 срещу Мароко.

Петлите, които са без шестима основни играчи, ще защитават титлата си от Русия 2018 срещу Аржентина на Лионел Меси.

Гризман все още не е отбелязал гол на това първенство, но въпреки това в полуфинала беше обявен за играч на мача. И като такъв седна на пресконференцията пред журналистите.

"Мароканците ме изумиха тактически и с играта си в защита. А през второто полувреме толкова дълго ни натискаха към нашата врата. Мачът беше много труден и за да спечелим, ни помогна рано вкараният гол", заяви Гризман.

Попитан какво очаква от финалната среща, противниците от Аржентина и голямата им звезда Лионел Меси, той отговори: "Всеки отбор, в който играе Лео Меси, е много опасен. Ние знаем какво представлява този отбор. Аржентина не е само Меси, но и много други добри футболисти. Но повярвайте, ще бъдем готови за финала, допълва футболистът. Но гледаме как играе Аржентина, знаем как играят те. Различни са от останалите отбори на това първенство и в същото време са в топ-форма. Също така знаем, че ще имат и много голяма подкрепа от трибуните. Но мисля, че и ние имаме силните си страни и сме наясно как можем да ги ударим. Ще се подготвим по най-добрия начин".

Попитан как се чувства, след като още не е вкарал гол, Гризман заяви: "Усещам добре краката си, и съзнанието си. Работата, която свърших по време на паузата преди сезона и след това тази с Атлети през първенството ме карат да се усещам в добра форма, от което имам нужда. Опитвам се да помагам на нашия отбор колкото мога, повече", обяснява русокосият атакуващ футболист, който обаче при Дидие Дешан е натоварен с доста задачи в защитата.

Явно французите са мотивирани допълнително от факта, че нито една страна до момента не е успяла да защити световната титла и те искат да направят точно това.

"Искаме да променим историята, но ни чака много дълъг път в следващите 90 минути или повече, които трябва да изиграем. Трябва да стоиш здраво стъпил на земята и да внимаваш", обяснява 31-годишният Гризман, за когото това ще бъде втори финал на Световно първенство в историята. Журналистите му припомниха как е плакал в полуфинала с Белгия преди четири години в Русия.

"Да, плаках срещу Белгия, сега мисля съм по-концентриран. Вече мисля за финала в неделя. Но първо да видим как ще усещам тялото си утре и след това ще работим в дните до неделния мач с аржентинците", завърши той.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки