ИЗВЪНРЕДНО: Министър с отлични новини за Левски

Вижте какво съобщи Весела Лечева

ИЗВЪНРЕДНО: Министър с отлични новини за Левски

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори пред БНТ за равносметката след близо 6 месеца управление като член на служебния кабинет. Тя даде интервю по време на Световната купа по сноуборд в Банско. Служебният министър на спорта говори за стадионите на ЦСКА и Левски - "Българска армия" и "Георги Аспарухов".

„През последните 30 години у нас не се реализира нито един успешен модел на публично-частно партньорство. А именно да се реализира концесия, съвместно дружество, така че да бъде привлечен и частен капитал. Надявам се, че с тези две наши важни стъпки, които предприехме, първо – по отношение на стадион „Българска армия“, а след това и за стадион „Георги Аспарухов“, ние ще дадем възможност и на двата гранда да получат най-добрата възможност да реализират своите цели за модерни съоръжения. Надявам се това да са успешни модели за спортната инфраструктура“, заяви Весела Лечева.

Министърът на младежта и спорта напомни, че в рамките на мандата на служебното правителство е бил сключен меморандум между „Сердика спортни имоти“ и ПФК ЦСКА София, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.
„Намираме се в крайна фаза на този процес. Почти всички елементи и всички най-важни действия са към своя край“, уточни министър Лечева и добави, че се правят важни стъпки и по отношение на стадиона на Левски – „Георги Аспарухов“.

„С моя заповед беше създадена специална комисия от представители на Министерството на младежта и спорта и Областна администрация на област София, която да изготви цялата процедура и подготвителни действия за процедурата по отдаване на концесия. Работим по този казус заедно с областната управа, така че това да бъде реализирано в най-кратки срокове и да бъде дадено началото на процедурата за отдаване на концесия“, добави Лечева.

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки