Сабаленка: Следващата ми цел е да съм №1 в света

След като спечели първия си турнир от Големия шлем

Сабаленка: Следващата ми цел е да съм №1 в света

Арина Сабаленка заяви, че да стане номер 1 в света е следващата й цел, след като победи Елена Рибакина на финала на Откритото първенство на Австралия в събота и спечели първия си турнир от Големия шлем.

24-годишната беларускиня преодоля сет пасив на "Ред Лейвър Арина", за да победи действащата шампионка от "Уимбълдън" Рибакина с 4:6, 6:3, 6:4 и да стане 58-ата различна тенисистка при жените, която печели печели турнир от Шлема.

След като добави името си към списъка с шампионки, Сабаленка сега за първи път се насочва към първо място в световната ранглиста на УТА, на което е полякинята Ига Швьонтек.

"Всички имаме едни и същи цели. Спечелването на турнир от Големия шлем не е на последно място в моя списък", каза Сабаленка, която ще се изкачи до второ място в света, на пресконференцията.

Сабаленка, която описа представянето си като "най-доброто в живота ми", вече спечели 23 поредни мача от началото на сезона. Беларусинката, която участва под неутрален флаг в Мелбърн, отдава своя пробив в Големия шлем на това, че е променила начина си на мислене и вече е по-спокойна на корта.

"Винаги съм изпитвала това странно чувство, когато хората идват при мен и искат автограф, аз си казвам: "Защо искат автограф? Аз съм никой. Аз съм просто тенисистка. Нямам Голям шлем и всички тези неща. Просто промених мисленето си. Започнах да се уважавам повече. Започнах да разбирам, че всъщност съм тук, защото работя усилено и всъщност съм добра", добави шампионката.

"Просто когато осъзнах, че съм добра тенисистка, вече разбирам, че мога да се справя с много емоции, с много неща на корта. Всеки път, когато имам труден момент на корта, просто си напомням, че съм достатъчно добра да се справят с всичко това", заяви Сабаленка.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки