Формула 1 работи усилено за състезание в Африка

Вижте подробности

Формула 1 работи усилено за състезание в Африка

Формула 1 работи много упорито, за да организира състезание в Африка, заяви президентът на организацията Стефано Доменикали.

За последно престижната автомобилна надпревара посети Черния континент през 1993 година, като това се проведе състезание на пистата Киалами в Южна Африка. Според мнозина точно Киалами е фаворит за домакин на следващия африкнаски старт, който изглежда все по-вероятен. Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън е един от тези, които най-много искат да има състезание в Африка, но според Доменикали трябва да се свърши още много работа, за да се случи това.

"На 100 процента Африка е континент, върху който ние работим много здраво. Но винаги съм казвал, че на първо място трябва да намерим подходящите партньори, както и правилния план", заяви италианецът.

"Искам да избегнем вероятността да проведем едно състезание и повече да не се върнем. Работим за намирането на решение, което е най-доброто както за нашия спорт, така и за държавата, която ще бъде домакин", каза още той.

Увеличената популярност на Формула 1 в последните години кара все повече държави да искат да приемат стартове, като особено голямо е желанието на страни от Източна Азия и САЩ, които могат да предложат много сериозни финансови параметри. Според Доменикали обаче това не е решаващ фактор при определянето на домакините.

"Днес се предлагат големи пари, но нашата задача е да защитим качеството на нашия спорт. Така например е проблем, когато единственото качество на едно състезание остане това, че е историческо. Ние искаме да развиваме нашия спорт. Говоря специално за Монца. Стартовете там винаги са невероятни, но организаторите трябва да инвестират в инфраструктура и в услуги за феновете", каза още Доменикали.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки