ИЗВЪНРЕДНО: Гешев иска имунитета на Руди Гела?

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Гешев иска имунитета на Руди Гела?

Главният прокурор Иван Гешев може да внесе в деловодството на Народното събрание искане до председателя на 49-я парламент Росен Желязков за сваляне имунитета на народния представител Радостин Василев, научи Соня Колтуклиева от достоверни източници от Съдебната палата. Очаква се това да стане този следобед или утре сутрин, пише 5Gmedia.

Днес прокурор от Софийска градска прокуратура е предоставил всички доказателства в кабинета на главния прокурор. Обвинението е по член 143 от наказателния кодекс “за принуда”, по което се предвижда до 6 години затвор. Ако бившият министър на спорта бъде квалифициран като “длъжностно лице” в момента на извършване на деянието - 13 юни 2022 година - наказанието е от 2 до 10 години затвор.

В деня, когато спортният министър в оставка обяви отцепването си от “Има такъв народ”, заедно с петима депутати, Тошко Йорданов огласи на пресконференция запис от телефонен разговор, в който ясно се чува как Радостин Василев притиска Христинка Иванова да напусне Народното събрание, как я заплашва, че ще й прати хора, ако тя не е съгласна да отстъпи място на следващия в плевенската листа.

На 17 март 2023 година 5Gmedia и Агенция ПИК публикуваха интервю на Соня Колтуклиева с Георги Георгиев, бивш депутат от ИТН и от ПП, който свидетелства за търгашество в дома на Радостин Василев на 10 юни 2022 година, когато от Кирил Петков са поискани по 500 000 евро на народен представител, за да напусне четата на Слави и да подкрепи правителството във вота на недоверие на 23 юни. Софийска градска прокуратура се самосезира от фактите, изнесени в разговора на Соня Колтуклиева и Георги Георгиев, по случая е образувано досъдебно производство.

Радостин Василев е народен представител от “Има такъв народ” в 45-я, 46-я и 47-я парламент, министър на младежта и спорта в правителството на Кирил Петков, народен представител в 48-я и 49-я парламент от “Продължаваме промяната”.

Докато Радостин Василев е министър на младежта и спорта, “Сердика спортни имоти”, сключва на 25 май 2022 година, договор за 117 350 лева с адвокатската кантора “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, в която работи майката на Никола Минчев и в която е започнала кариерата си на младши адвокат Лена Бориславова.

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки