Локо Сф ще търси реванш и финал срещу ЦСКА 1948

Двата отбора се срещат в полуфинал за Купата днес

Локо Сф ще търси реванш и финал срещу ЦСКА 1948

Месец и половина преди края на сезона Локомотивът от София се движи в правилния коловоз, макар и с не най-бързата скорост.

Червено-черните са на полуфинал за Купата на България и в групата, която ще се бори за седмото място и евентуално участие на бараж за Лигата на конференциите срещу третия или четвъртия.

Така в края на април червено-черните са от малкото отбори, които държат в джоба визи за Европа през два билета – първенството и купата.

И всичко това без много да блестят и без излишни фанфари. И още повече без бюджета на днешния си съперник в полуфинала за купата.

Станислав Генчев изгради хомогенен състав от състезатели с богата визитка по родните терени – Антонио Вутов, Станислав Костов, Мартин Райнов и няколко чужденци, които не са лоши – Гай, Малембана, Диас и Франса. Към тях прибавяме и железничарското сърце Красимир Милошев и така Локомотивът се озова на коловоза, предпоставящ излаз към Европа.

Къде обаче ще спре, зависи от двубоите с ФК ЦСКА 1948 Сф в полуфиналите за купата. Тези мачове са златен шанс за червено-черните за реванш. Реванш за срамното 0:6 в „Надежда“ навръх 3 март. Петно, което трябва да бъде изтрито, а това може да се случи единствено и само с елиминиране на съперника и класиране за финал. А там вече, каквото сабя покаже.

Железничарите са длъжни да се възползват и максимално от проблемите при противника. Въпреки че в Бистрица разполагат с три отбора и доста солиден кадрови потенциал, и там има футболисти, чието отсъствие може да се окаже ключово. Играчи като Ивайло Чочев и Умарбаев са водещи фигури в тима и липсата им няма как да не се отрази. Под въпрос е Карагарен. Твърдо аут е Джонатан Перейра, на когото се вижда, че трудно се намира заместник в лицето на Лясков, Марин, дори и сънародникът му Сидклей.

Двубоят днес и реваншът след две седмици са отличен шанс и за Станислав Генчев. Младият специалист има възможността да изплува от сянката на помощник в Лудогорец. Засега той се справя добре в Локомотив, но най-важните изпити тепърва предстоят. Генчев може да се легитимира окончателно като обещаващ треньор в оставащите до края на кампанията мачове. Показа лоялност през зимата, като отказа офертата на Ботев Пловдив, а фактът, че името му се свърза за треньорския пост в Левски, говори достатъчно. Но Генчев има още доста работа за вършене в „Надежда”. Добрият треньор проличава именно в мачове като предстоящите два полуфинала.

Стигане до финал за купата или евентуалното спечелване на бараж за Лигата на конференциите в шампионата ще са апотеоз за Локомотив в най-новата му история. Осем години, след като започнаха на чисто, червено-черните постепенно се завръщат там, където им е мястото. Остават последните, най-важни стъпки.

С оглед потенциала на тима победите над Лудогорец, Левски, Славия и равенства с лидера ЦСКА са атестат за добре свършена работа. Поантата обаче още не е сложена, предстои развръзката, а дали ще е с щастлив край като в приказките, предстои да видим. Локомотив няма на своя страна футболните аргументи в предстоящите полуфинали, но има голяма история, която го задължава отново да попадне в светлините на прожекторите. А това може да стане само чрез финал!

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки