Ръсел: Може да не научим нищо в Монако

Пилотът на Мерцедес е с малки очаквания към предстоящото Гран при

Ръсел: Може да не научим нищо в Монако

На пук на всякаква логика отборът на Мерцедес ще дебютира своя първи пакет с по-сериозно подобрения за сезон 2023 не къде да е, а в Монако. Принципно тимовете избягват да използват много нови части в Княжеството, основно заради големия риск, който е свързан с уикенда в Монте Карло.

Първоначалната идея на „Черните стрели“ бе тези подобрения да направят своя дебют още миналата седмица в Гран При на Емилия-Романя, но анулирането на уикенда на „Имола“ наложи промяна в плановете на тима от Бракли. Той нямаше друг избор, освен да дебютира своите нови части в Монако, най-вече поради факта, че тяхното отстраняване не е лесно и то може да стане само във фабриката на отбора.Сред новите части на Мерцедес ще бъдат и новите странични кутии, които чувствително ще променят въздушния поток към задната част на колите на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел. Според Ръсел обаче отборът няма да научи нищо полезно за новите си компоненти в хода на уикенда в Княжеството заради спецификите на пистата в Монте Карло.

„Ние сме наясно, че това е една уникална писта и няма да научим нищо съществено за работата на новите части тук – каза Ръсел пред медиите преди старта на уикенда в Монако. – Тук винаги има отбори, които надскачат възможностите си и такива, които се представят доста под тях. Но ние не правим колата, за да бъде тя в пикова форма точно тук. Не мисля, че ще научим нещо в уикенд като този. Така че ние ще вземем каквото можем от този уикенд с едно наум и ще отидем в Барселона с празен лист хартия.

„Монако е едно голямо предизвикателство. Мисля, че всички изпитвахме затруднения тук миналата година с новите коли. Возенето е много лошо спрямо 13-инчовите гуми. Но ние няма просто да седим и да не използваме новия пакет. Може би е дръзко, но планът ни винаги беше да използваме тези части тук“, добави още британецът.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки