Локомотив спря и ЦСКА в "Надежда" - 1:1

ЦСКА не успя да спре Локомотив (София) в квартал „Надежда”. Преди това неуспех претърпяха и Литекс и Левски, които загубиха с по 0:1. В съботното дерби на "А" група двата отбора изиграха силен мач, в който спечелиха, но и загубиха по една точка. Два гола, две греди и куп положения видяха дошлите около 3000 зрители да наблюдават мача и тези от телевизионния екран.

Локомотив спря и ЦСКА в "Надежда" - 1:1
ЦСКА не успя да спре Локомотив (София) в квартал „Надежда”. Преди това неуспех претърпяха и Литекс и Левски, които загубиха с по 0:1. В съботното дерби на "А" група двата отбора изиграха силен мач, в който спечелиха, но и загубиха по една точка. Два гола, две греди и куп положения видяха дошлите около 3000 зрители да наблюдават мача и тези от телевизионния екран.

Здравко Лазаров изведе „червените” напред в 44-ата минута, а Иван Бандаловски възстанови равенството в 62-ата.
Рефер на двубоя бе Христо Ристосков, койтo се справи със задачата си. Дербито не бе много грубо и главният съдия показа пет жълти картона.

ЦСКА води с 1:0 на Локомотив (София) след 45 минути игра в съботното дерби от 13-ия кръг на „А” група. на стадиона в квартал „Надежда”. Гола за „армейците” вкара най-добрият през първата част - Здравко Лазаров.
Двата отбора изиграха доста добро първо полувреме с мното атаки, като двата тима удариха по една греда.
В началото ЦСКА взе инициативата. В 8-ата минута капитанът Тодор Янчев изведе с прекрасен пас изведе Здравко Лазаров, който с директен удар от границата на наказателното поле удари напречната греда на Бонджулич. 

Две минути след положението един от най-важните играчи на домакините – Иво Иванов се контузи и на негово място Драгомир Окука пусна мразения от феновете в „Надежда” Иван Пасков

В 15-ата минута Лазаров изпълни хубаво пряк свободен удар, отразен с вещина от вратаря на домакините. След това Локомотив взе контрола в центъра на терена и създаде няколко опасни положения.

Първо, в 22-ата минута Зоран Балдовалиев се опита да прехвърли Беконо отдалеч, но топката се удари в горната греда. В 28-ата минута македонският национал бе изведен отдясно и с удар по земя бе близо до гола. Топката обаче премина на метър от вратата на Беконо.

В 36-ата минута Балдовалиев отново бе в центъра на вниманието. Шпишич проби отляво и подаде по земя в наказателното поле. Топката стигна до македонеца, който отправи удар, избит обаче от Иван Иванов в последния момент. При положението останаха силни съмнения за игра с ръка на защитника на ЦСКА.

В 40-ата минута Иван Пасков имаше възмонжост да пробва късмета си след пряк свободен удар. Топката обаче мина на метър встрани от гредата.

Така се стигна до 44-ата минута, когато Данчо Тодоров подаде на Здравко Лазаров в наказателното поле. Ветеранът финтира защитник на Локомотив и прехвърли влезлия в краката му Бонджулич.

Само минута по-късно Балдовалие отново имаше възможност за изравняване, но ударът му от шест метра бе блестящо спасен от Беконо.

През втората част „железничарите” бяха по-активният отбор. В 61-ата минура двамата треньори извърпиха по една смяна. Евгенои Йорданов заменни Владислав Злативно в ЦСКА, а Данаил Митев Димо Атанасов.

Веднага след това Локомотив изравни. Балдовалиев центрира от корнер, а Иван Бандаловски вкара с глава в долния десен ъгъл на Беконо.

Две минути по-късно най-добрият играч на Локомотив - Зоран Балдовалиев, бе изведен сам срещу Беконо, но вратарят в последния момент успя да стигне пръв до топката.

В последните 15 минута домакините натиснаха здраво ЦСКА и бяха съвсем близо до гола.
Удари на Шпишич, Балдовалиев и компания бяха спасени от Беконо или избити от защитници.

Така, накрая, с мъничко късмет ЦСКА стигна до равенството, което е четвърто поред за отбора на Димитър Пенев.
„Армейците” продължават да водят в класирането и при победа на Левски утре ще водят вече само с една точка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки