Трифон Попов: Духът на Литекс трябва да се завърне

Президентът на Литекс Трифон Попов даде интервю за В него той отговори на всички актуални въпроси, свързани с тима в края на есенния сезон.

Президентът на Литекс Трифон Попов даде интервю за  В него той отговори на всички актуални въпроси, свързани с тима в края на есенния сезон.
 
 -          Г-н Попов, как оценявате представянето на Литекс през есента?
-          Относно Купата на България сме доволни. Представянето ни е много добро до момента. Класирахме се на четвъртфинал. Продължаваме напред. Целта ни е да защитим трофея. За първенството по-принцип съм със смесени чувства. Като класиране още сме в борбата, защото и другите отбори загубиха точки. Но ме притеснява примиренческото поведение срещу столичните отбори. С изключение на Славия. Тях ги бихме. Иначе сме доволни от представянето ни в евротурнирите. Целта бяха групите, но жребият беше ужасен. Срещу Астън Вила стояхме добре. През първото полувреме в Ловеч и целия мач в Бирмингам. Представихме се достойно, но не ни достигна класа.
-          Как ще се преборите с това примиренческо мислене?
-          Момчетата ще се преборят. Само с победи. Имаме потенциал. Трябва да го развием. През пролетта столичните отбори идват в Ловеч. Трябва да ги победим. Необходимо е и сърце. Момчетата не трябва да се примиряват, че са например с човек по-малко или, че съдията е отсъдил несправедлива дузпа. Трябва да се завърне духът на отбора Литекс. Както едно време.  

-     На какво ниво е селекцията към момента?
-          Отборът има голям потенциал. Не може да се каже, че лятната селекция е слаба, но сега работим по привличането на още двама, трима играчи. Ще се опитаме да приключим селекцията до началото на лагерите в Дубай и Анталия. Новите играчи трябва да водят подготовка с нас от първия ден. Такова е желанието на треньора Станимир Стоилов.

-          Споменахте съдийството. Как ще го коментирате?
-          По принцип се забелязва движение напред в съдийството. Тенденциозните отсъждания са намалели. Ощетявани сме доста. Но не всички грешки са преднамерени. Но ако ние и другите тимове вземем да правим дискове или касети, където сме недоволни от отсъждания, и ги пращаме в БФС, видеотеката там ще стане тясна. И ще се нагнети напрежение. Според нас Димо Момиров се справя добре с работата си засега.

-          Преднамерена ли беше грешката на Кольо Данев в Пловдив, където Литекс бе ограбен в последната минута?
-          Преднамерена беше. Данев се уплаши да даде дузпа. Вместо дузпа и червен картон за нас той показа жълт на Том за симулация. Това беше ощетяването на годината за нас.

-          Какво мислите за конкурентите на Литекс?
-          Според мен първите четири отбора имат реален и изравнен шанс за титлата. Няма фаворит към днешна дата. Може би Левски са в най-добра позиция, тъй като са на първо място. И имат някаква точкова преднина. Но на Левски предстоят гостувания на Литекс и Черно море. Нека не правим сметки. Има време.

-          Според вас Пламен Марков проявяваше ли отношение към играчи на Литекс?
-          Не знам, трябва да питате Пламен Марков. Ивелин Попов има място в националния отбор. Както и другите момчета, ако са във форма.

-          Кой трябва да замени Пламен Марков?
-          Според мен трябва да дойде чуждестранен треньор с име. Да има успехи, да му имат респект футболистите.
-          Възможно ли е Станимир Стоилов да поеме националния отбор?
-          Твърдо не. Нашият финансов благодетел Гриша Ганчев каза ясно – сключили сме договор с треньора не докато някой го поиска. В нашия клуб се работи в дългосрочен план.

-          Люпко Петрович удачен вариант ли е?
-          Има си хора, които трябва да преценяват. Едва ли аз съм човекът, който трябва да дава акъл на БФС. Казах – трябва чужденец с визитка. Люпко Петрович има страхотна визитка.

-          Като че ли и тази есен Литекс не се ползваше с достатъчна подкрепа на феновете?
-          По принцип е така. Но се забелязва раздвижване. Имаме фенове извън Ловеч. Създадохме седем фенклуба в други градове. Най-доволни сме от привържениците в Севлиево. Те посещават всеки наш мач досега.

-          Планирате ли да откриете фенклубове в София, Пловдив и Варна?
-          Да, първо в Пловдив. После в София. Това обаче са организационни въпроси, за които отговарят феновете.

-          Школата на Литекс минава за една от най-добрите в България. Очаквате ли този сезон трофеи и оттам?
-          Очакваме. Имаме два отбора, които се класираха на полуфинал за републиканско първенство. Доволни сме от работата на треньорите в академията. Г-н Ганчев инвестира доста средства в школата. Предстои отваряне на новото общежитие и откриването на два терена. Така че - надеждите ни са големи.

Още от Интервютa

Вижте мнението на легендата

Вижте мнението на играещия треньор на отбора пред NOVSPORT

Вижте мнението на селекционера на националния отбор по волейбол до 20 години

„Срещу ПАОК се доказа, че понякога в живота и във футбола не всичко е пари“, заяви Бижутера

Вижте какво каза Тим Кланси пред NOVSPORT

Вижте интервю с Ивайло Василев

Според треньора обаче е рано да се говори, че "червените" ще са фаворити в баскетболното първенство

Полузащитникът игра последните два сезона в Унгария, пак иска да опита в чужбина

Отборът на Станимир Стоилов върна хората на стадиона, отчита Владимир Гаджев

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки