Пикси Стойкович: Резултатът не интересува България и това е опасно

Селекционерът на Сърбия изказа уважението си към родните национали

Пикси Стойкович: Резултатът не интересува България и това е опасно

Селекционерът на Сърбия Драган Стойкович изказа уважението си към България преди двубоя между двете страни в Лесковац от квалификациите за класиране на Евро 2024. Ако сърбите не загубят домакинството си срещу България, те ще си осигурят място на Европейското в Германия.

„Утре трябва да направим последна крачка към един велик успех. Капитан бях при  последното ни участие на Еврофинали през 2000-ата година, така че се надявам да стане нещо хубаво за нашия футбол. Ще дам цялото си футболно знание, което имам, за да го пренеса на играчите и накрая на празнуваме“, каза Пикси Стойкович на пресконференцията преди мача.

Той открои кое ще бъде най-важното в играта на Сърбия: „Отборната игра е основната ни сила. Както сме играли и работили до момента, на този отборен дух и разчитаме. Всеки от нашите играчи е готов да даде максимума, без егоизъм, без нещо, които нарушава колектива. Футболът в крайна сметка е колективна игра. Ако си мислите, че нещо друго може да е важно във футбола -  грешите“.

Относно равенството 2:2 на България срещу Унгария, треньорът на сърбите каза: „Видяхме празен стадион. Гледахме мача с Унгария, стана много интересен мач. България е класен отбор и видяхте как се борят. И не сме мислили, че ще бъде лесно. Ще бъде труден мач. Резултатът не ги касае и това е опасно“.

„България според класирането не е в добра позиция, но има класа. Разполагат с добри и бързи хора на тъча, качествени играчи са Чочев, Груев, Десподов, Делев, Минчев. Ние ги уважаваме. Изучихме ги по време на целите квалификации, гледахме и мача по между ни в Разград. Имат биткаджийски дух“, допълни треньорът.

„Много лош късмет с Унгария ги споходи, прекалено много за един национален отбор. Да бъдем честни – те нямат никакво напрежение. Готови сме да спечелим утре и мисля, че ще бъде добър и интересен мач. Но това е такава ситуация, каквато обичам, че ние си държим съдбата в ръце и имаме шанса да не пропускаме. Утре е исторически мач за нас, нашите футболисти са наясно. Много сме говорили, много сме анализирали какво дава този мач за нас като нация, за техните имена. Пожелавам на България пълен късмет в някои други квалификации, а този нас шанс ние не искаме да изпуснем“, завърши Пикси Стойкович.

Обновеният ни младежки отбор с реми в Азербайджан

Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти

За България отново се говори с уважение

Два мача на националите върнаха част от реномето им

Георги Иванов: Работим в правилна посока

"Трябва да спечелим групата си в Лигата на нациите“

Юношите отстъпиха на Румъния в контролна среща

Националният ни отбор до 18 години загуби с 0:1

Котев: Ще дойдат и победите! Слаби отбори вече няма

Техническият директор на БФС бе доволен от проверката със Словения

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Илиан Илиев: Следващата крачка пред нас е Лигата на нациите (ВИДЕО)

Селекционерът на България остана доволен от проверката със Словения

Браво! Силна България не се даде и на Словения (ВИДЕО)

Шести мач без загуба при Илиан Илиев

Георги Костадинов: Няма как само няколко човека да дърпат отбора

"Младите натрупаха самочувствие и вече носят отговорност"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки