Стоян Хранов: Трябва да има ясна регламентация за собствеността и управлението на спортните бази

Наближава краят на годината и всеки прави своята равносметка за постигнатото през отиващата си 2008 година. Този път Novsport.com ви представя анализа на изминалата година и специфичните проблеми, с които се сблъсква ОСК „Левски”. За тази цел потърсихме председателят на дружеството Стоян Хранов

Стоян Хранов: Трябва да има ясна регламентация за собствеността и управлението на спортните бази
Наближава краят на годината и всеки прави своята равносметка за постигнатото през отиващата си 2008 година. Този път Novsport.com ви представя анализа на изминалата година и специфичните проблеми, с които се сблъсква ОСК „Левски”. За тази цел потърсихме председателят на дружеството Стоян Хранов.

„Много хора ме питат как ще се справим в условията на настъпващата финансова криза, аз мога да кажа, че ние вече 15 години така се справяме. Един от основните ни проблеми е този със спортните бази. Тук трябва една по-сериозна ангажираност от страна на държавата и на институциите. Имаме готов проект заедно с футболния клуб за стадион „Раковски” – универсална зала за 8000 човека и стадион, но все още не можем да го реализираме. Нека бъде собственост и на общината, важното е това да е ясно регламентирано, за да се инвестира. Спечелихме два проекта за обучение на деца в плуването и в тениса, поели сме ангажимента да обучим безплатно 300 деца на плуване, но веднага изниква въпросът за заплащането на учителите, които водят тези часове, а това в програмите не е предвидено”, сподели пред Novsport.com ръководителят.

„Парите, които отпуска ДАМС не стигат дори и за учебно-тренировъчната работа, да не говорим за участие на състезания и прочие”, поясни Стоян Хранов.

„Ние имаме една от най-добрите бази по плуване на Балканите, в момента добре вървят нещата и с базата на боксьорите, след като намерихме спонсор и направихме основен ремонт на залата, но има още много спортове, на които трябва да обърнем внимание”, каза още председателят на ОСК „Левски”.

„Базите трябва да се управляват от спортни хора, другите форми на управление, приватизация и така нататък, аз не ги приемам и не бих участвал”, заяви Хранов по отношение на един от най-наболелите проблеми на българския спорт.

Какво още каза Стоян Хранов пред Novsport.com и какво пожела на състезателите и на вас, нашите читатели, можете да чуете в прикачения аудио файл.
Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки