Черно море взе два чисти гола аванс срещу Славия в първия осминафинал (ВИДЕО)

Стелио и Бекир Расим вкараха в мрежата на "белите", които изиграха пореден слаб мач

Черно море взе два чисти гола аванс срещу Славия в първия осминафинал (ВИДЕО)
Черно море взе комфортен аванс от 2:0 срещу Славия след първия осминафинален мач за Купата на България. На „Тича” Стенио даде аванс на „моряците” в добавеното време на първата част, а Бекир Расим удвои след почивката.

Този двубой даде старт на осминафиналната фаза за купата, а реваншът е на 3 декември в кв. „Овча купел”.

Мачът започна с по един удар към двете врати, но Матиас Курьор не бе точен след центриране на втора греда, а мерникът изневери и на Радослав Василев, който пробва далечен изстрел.

Няколко минути отне на „моряците” да овладеят центъра на терена и да започнат натиск, от който Славия така и не успя да се отърси и да намери противодействие.

Варненци пренесоха играта изцяло пред вратата на Славия и след четвърт час Михаил Венков центрира успоредно след пас на Димо Атанасов и Диего Фераресо успя от голлинията да избие удара на Живко Петков.

Домакините изпълниха серия от ъглови удар и при един от тях в 18-ата минута Живко Петков стреля опасно и този път Димитър Пиргов успя да предотврати попадението с изчистване от голлинията.

Средата на първата част премина в приспивно темпо до 38-ата минута, когато скамейката на Черно море бе вбесена от отменен гол на Матиас Курьор. Съдийската бригада, начело с габровеца Георги Йорданов прецени, че Курьор е бил в засада и не зачете попадението.

Няколко минути бяха изгубени заради лежане на земята след остри сблъсъци и това доведе до по-голямо продължение на първата част. Именно в него Черно море стигна заслужено до първия гол. Клок центрира за Стелио, който остана зад защитата и прехвърли Георги Петков за 1:0 в 4-ата добавена минута на първата част.

След почивката „белите” малко поотвориха играта, но чистите положения пак бяха пред тяхната врата. Още на почивката вратарят и капитан Георги Петков бе заменен от резервния страж Емил Петров, а Никола Спасов пусна Миро Манолов на мястото на Живко Петков.

Манолов започна втората част с грешно решение и не подаде при контра, в която домакините останаха четирима на трима, но Пиргов успя да се намеси добре.

„Моряците” обаче удвоиха аванса си в 62-ата минута, когато удар на Миро Манолов бе блокиран и той от втори опит пусна встрани за включилия се Бекир Расим, който с хубав шут оплете в мрежата с помощта на дясната греда – 2:0.

Много бързо разликата можеше да нарасне на три гола, но Бургхард стреля право в тялото на Емил Петров от чиста позиция.

Славия отговори с няколко безобидни изстрела от дистанция на Бургзорг и Радослав Василев, а влизането на опитния Чавдар Янков също не промени нищо в играта на тима.

8 минути преди края Миро Манолов пое пас на Клок и заложи леко назад за Бургхард, а отново Фераресо изби преди топката да мине зад голлинията и спаси Славия от по-тежко поражение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки