Александър Тодоров: Ботев (Пд) дължи 250 000 евро на ЦСКА за Анисе + ВИДЕО

„По наша информация сумата за преминаването на Абел Анисе в Лудогорец е 500 хил. евро”, каза босът при „червените”

Александър Тодоров: Ботев (Пд) дължи 250 000 евро на ЦСКА за Анисе + ВИДЕО

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че Ботев (Пловдив) дължи сумата от 250 000 евро на „червения” клуб за трансфера на Абел Анисе от Пловдив в Лудогорец, предаде репортер на Novsport.com.

„Темата на днешната пресконференция е случаят Абел Анисе. Многократните ни усилия и сигнали както към БФС, и двата клуба – Ботев и Лудогорец, удрят на камък и нямаме никаква обратна връзка, нито съдействие от футболния съюзНа 26.06. 2013 година Анисе е продаден от ЦСКА на Ботев (Пловдив) за сумата от 70 000 евро. В договора има изрична клауза, която дава правото на 50% от последващ трансфер, сумата да дойде в ЦСКА. Пише си, че сумата следва да бъде преведена по сметка на продавача – ЦСКА, в срок от 14 дни. По наша информация сумата за преминаването на Анисе в Лудогорец е 500 хил. евро. Т. е. на ЦСКА по този трансфер се дължат 250 000 евро. Това е идентичен случай с продажбата на Чочев, в който ние дължим сума на Етрополе”, каза Тодоров на днешната пресконференция на стадион „Българска армия”.

„Защо толкова много се говори, че ЦСКА дължи на Етрополе, а никой не казва, че Ботев (Пд) дължи идентична сума на ЦСКА”, зададе риторичен въпрос босът в столичния клуб.

 

„В точка 1.4 от договора пише, че сумата трябва да се приведе на фирма „Моран трейд”, която е собственост на Димитър Борисов, единият от тогавашните собственици на ЦСКА. Предполагам, че този договор тогава е бил сключен, защото ЦСКА има задължения към „Моран трейд”. Всички тези задължения към фирми, свързани с бившите собственици Димитър Борисов и Иво Иванов, отпадат като задължение на ЦСКА. В такъв случай тази сума безусловно трябва да бъде приведена на продавача, а именно ЦСКА”, обясни още Тодоров.

„Целта е не да влезем в съдебен спор и да не се реши казуса до две години, а да се реши сега. Който плаща грешно, плаща два пъти. Ако реагира адекватно Лицензионната комисия, можем да си вземем парите. Ако не реагира, само през съда можем. Не сме разговаряли с новия шеф на Лицензионната комисия Валентин Стоев. Ако Ботев ни вкарат в тази съдебна процедура, поне две години ще се въртим в Арбитражния съд”, заяви Тодоров.

„С тази пресконференция искам да подтикна и длъжностните органи във футболния съюз и Лицензионната комисия към футболния съюз, към която сме изпратили писма с уведомление за дължимата сума, да предприемат съответните мерки. Не може да се изпращат от Лицензионната комисия нонстоп писма към УЕФА за задължения на ЦСКА, а за задължения към ЦСКА всички тези писма да се покриват и да не се уведомява УЕФА. Затова пък ние сме уведомили Лицензионната комисия към УЕФА, че тази сума ни се дължи”, добави той.

„По процедура ние уведомяваме Лицензионната комисия към БФС, а тя уведомява Лицензионната комисия на УЕФА. Говорих с Борислав Попов, който е изпълнителен директор – глас в пустиня, въпреки че му представих всички документи. Реакция от футболния съюз не последва”, каза още Тодоров. 


Разкритие: Стоян Орманджиев с повече власт в ЦСКА

Вижте подробности

Чочев: Чакат ни трудни мачове с ЦСКА и Ботев

„Нормално е да не съм щастлив и да не съм доволен, когато не играя много“

Любо Пенев: Доволен съм, въпреки грешките

„Момчетата се справиха добре“, каза треньорът на Хебър след 0:5 от Лудогорец

Дерменджиев: Очаквам хубав финал с Ботев и доста публика

„Ние имаме един много добър колектив“, доволен е треньорът на Лудогорец

От Хебър: Искаме Любослав Пенев да остане

Вижте какво заяви новият силен човек в клуба от Пазарджик

Майкъла: ЦСКА изгуби манталитета на победител с Гриша Ганчев

Бившият футболист на "армейците" коментира напускането на доскорошния собственик на клуба

Гонзо прави среща с професионалните клубове на 8 май

Вижте темите, които ще се обсъждат

„Моряците“ останаха без национал

Виктор Попов няма да може да играе срещу Левски

Глоби за ЦСКА и Ботев Пд след полуфинала в Купата на България

Вижте решението на Дисциплинарната комисия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки