Масова чистка в Черноморец

Митко Събев свива 5 пъти бюджета на бургаския клуб

Масова чистка в Черноморец
Прокуристът на Черномо­рец Пламен Киряков е размахал много яко метлата в бургаския Черноморец. 42-го-дишният юрист е по­лучил пълен картбланш от боса на клуба Митко Събев за рево­люционни структурни промени в клуба. Спо­ред разчетите до един месец ще бъдат съкра­тени 50% от отделите в структурата.
 
Цели звена ще бъдат изцяло премахнати. Техните функции ще бъдат по­ети или от други отде­ли, или ще престанат да съществуват. Целта е да се оптимизира ра­ботата на клуба и да се съкратят драстично разходите за админис­трация, която по вре­мето на Красимир Балъков беше достигна­ла изкривени размери дори и за западните мащаби.
 
Според дан­ни от клуба за функци­онирането на всички отдели извън спортно-техническата част го­дишно са се харчили близо 2 милиона лева. Сега целта е цифрата да бъде сведена до ра­зумни граници и на­малена 4-5 пъти. Над 60 служители вече са си получили предиз­вестията и със сигур­ност ще бъдат съкра­тени. Разглежда се обаче още една вълна на оптимизация и сък­ращаване на персона­ла. Любопитното е, че в момента няма скаутско звено, след като предишното бе изцяло премахнато. Не е ясна съдбата и на PR отде­ла, където също пред­стоят глобални проме­ни.
 

В същото време старши треньорът Ди­митър Димитров - Херо ще получи големи правомощия при управлението на спорт­но-техническата част на клуба. Реално той ще изпълнява ролята на главен мениджър и през него ще се дви­жат всички въпроси, които касаят трениро­въчния процес, селек­цията, координацията в ДЮШ и трансферна­та политика на клуб. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки