ММС подкрепи първия Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания

„Вие сте усмивката на България, която никога не трябва да угасва", каза заместник-министърът на младежта и спорта Нина Найденова

ММС подкрепи първия Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания

Министерството на младежта и спорта дарява ваучери за спортни пособия на първия у нас Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания, който се създава в община Костинброд, обяви заместник-министърът на младежта и спорта Нина Найденова на среща със засегнати деца и техните семейства.

 

Срещата под наслов „Вечер на дарителите“ беше организирана от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ по повод 5-ата годишнина от неговото създаване и отбелязване на Международния ден на децата, болни от рак. В нея участваха представители на институции, неправителствени организации, лекари, деца, засегнати от онкохематологични проблеми, родители, творци, обединени от една обща цел - да се помогне в каузата ракът да не бъде толкова страшна диагноза.

 

„Вие сте усмивката на България, която никога не трябва да угасва. А всички ние трябва да дадем не просто подкрепа, а да се обръщаме с изключително внимание към вас, за да може, борейки се с нещо толкова жестоко, вие да намерите най-добрия начин за връщане обратно в обществото,“ с тези думи Нина Найденова се обърна към децата, засегнати от онкохематологични заболявания, и техните семейства.

 

По думите на заместник-министър Найденова именно тези деца са героите на нашето време и ни показват  какво е смелост, какво е вяра, какво оромно значение има подкрепата на семействата и институциите, за да може те да се преборят с тази коварна болест.

 

Кметът на  Костинброд Трайко Младенов заяви, че общината ще окаже необходимата помощ и подкрепа за окончателното реализиране на проекта за създаване на Център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания на територията на община Костинброд.

 

Маргарита Борисова – председател на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, благодари за проявеното уважение към децата и техните родители и  пожела всички заедно да изпратят послание към  тях с пожелание за много сила и смелост.

 

По повод своя пети рожден ден Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ отличи с плакети всички дарители на сдружението, които през годините са давали не само финансови средства, но са оказвали и морална помощ и продължават да подкрепят тази благородна кауза.

НОВ ЗАКОН: Улесниха издаването на визи на чуждите спортисти

Вижте подробности

Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки