Официално: Ерик Байли е първият "червен дявол" на Моуриньо

Бранителят на Виляреал подписа за 4+2 години на "Олд Трафорд", трансферната сума е около 30 млн. паунда

Официално: Ерик Байли е първият "червен дявол" на Моуриньо

Манчестър Юнайтед официално привлече централния бранител на Виляреал Ерик Байли с договор за 4 години с опция за още две. Пред играча остава само да вземе работна виза, съобщават от „Олд Трафорд”.

22-годишният национал на Кот д’Ивоар става първото ново попълнение на Жозе Моуриньо в Юнайтед. Според медиите на Острова, трансферната сума е 30 млн. паунда.

Ерик Байли играе за Виляреал от януари 2015 г., когато дойде от Еспаньол. За „Жълтата подводница” има общо 47 мача, а с Кот д’Ивоар спечели Купата на Африка, като игра във всички 6 мача на „слоновете” по пътя към трофея миналата година.

„Да премина в Манчестър Юнайтед е сбъдната мечта. Винаги съм искал единствено да играя футбол на най-високо ниво. Искам да се развивам, да стана възможно най-добър и вярвам, че работата с Жозе Моуриньо ще ми помогне да се развия по правилния начин в правилния клуб. Нямам търпение да се срещна с новите ми съотборници и да започне тази нова глава от моя живот”, сподели щастливият Байли за клубния сайт на Юнайтед.

Жозе Моуриньо също остана доволен.

„Ерик е млад централен защитник с огромен природен талант. Той се развива добре досега и има потенциала да стане един от най-добрите. Искаме да работим с него, да му помогнем да развие чистия си талант и да достигне максималния си потенциал. Ерик е в правилния клуб, за да продължи своето развитие”, каза Специалния.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки